Figuraszemle – Toy Fair 2008

Az idei New York-i Toy Fair-en sok extrém új gyerekjátékot bemutattak.
A ‘Watch-a-bug‘ vagy a kristály növesztő szett csak néhány a rengeteg újdonság közül, én azonban rögtön rá is zoomolnék az akciófigurákra. Tudom, hogy kicsit elhanyagoltam ezidáig a DC rajongókat, így most őket helyezem előtérbe.

Nos, a DC figurái még mindig a kora 90-es évek szintjén vannak. Na nem kidolgozásban, azzal semmi gond nincs, viszont az artikuláció még mindig eléggé kezdetleges.
A legnagyobb várakozás a DC Universe Infinite Heroes-t övezi. Mattel ígérete szerint ez a sorozat még civil, illetve ‘army builder’ figurákat is tartalmazni fog. Army builder-nek, azaz ‘Hadsereg építőnek’ azokat a figurákat nevezzük, amikből általában elég megvenni ugyan azt sokszor, hogy egy sereget építhessünk. Jó példa erre a Csillagok háborújából a rohamosztagosok.
Ránézésre ez a sorozat bizony a kissebbeket veszi célba, pedig a beharangozásból arra következtettem, hogy ezzel próbál majd a DC a Marvel Legends sorozat babérjaira törni. Viszont a képek nem erről árulkodnak.

A másik dolog amivel nehezen barátkozom meg a DC-nél azok a ‘ruhás’ figurák. Na félre ne értsétek, nem a mztelen figurákért rajongok, csak az öltöztethető szuperős figurák azért kicsit furcsák. Nem értem mi szükség erre a funkcióra egy alapvetően fiúknak szánt játékfiguránál. Talán kicsit jobban visszaadja a golden-age hangulatát? Nem tudom… mindenesetre jön egy új Green Lantern figura a DC Dircet-től.

A szobrok rajongói pedig vessék vigyázó tekintetüket erre a két mesterműre!

A Mattel fog előrukkolni az új Batman film figuráival is. Ezek közt a figurák közt egy rakás különböző Batman, illetve Joker variáns található. Belinkelek néhányat a teljesség igénye nélkül…
Szintén inkább a kicsiknek valók, nam annyira a gyűjtőknek, bár azért akad néhány jobban sikerült darab is.

Az engem leginkább érdeklő sorozat most a DC Universe Classics. Végre normális artikuláció! Köszönöm DC! Na azért a Marvel legends színvonalát még mindig nem érik el, de a Hasbro jó úton halad afelé, hogy a Legends-et is ilyen artikulációs szitre alacsonyítsa, szóval akár egálban is lesznek nemsokára.

Érdekességként mutatom be a DC Super friends Batcave-et. Ez a 80-as évek Greyskull kastélyát idéző playset természetesen kicsiknek való, rengeteg aktiválható kis kütyüvel felszerelve. Aranyos.

Oldalak: 1 2