Titkos Háború (NMK #14)

Cím: Titkos Háború (NMK #14)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Brian Michael Bendis, Gabriele Dell’Otto, Patrick McGrath
Kiadó: Hachette
Ár: 2890 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2018.07.05.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading

Nick Fury ezredes, a globális kémelhárító szervezet, a SHIELD igazgatója felfedezi, hogy egy gonosz agytröszt pénzelni kezdi a világ legveszélyesebb szuperbűnözőit. Titokban összehív egy csapatot – Pókembert, Rozsomákot, Amerika Kapitányt, Luke Cage-et és Fenegyereket –, hogy vessenek véget ennek a fenyegető veszélynek. Ám egy évvel később a dolog visszaüt, amikor a résztvevők és családtagjaik élete emiatt veszélybe kerül.

A gyűjtemény a Secret War 1-5. számát tartalmazza.

A szerkesztő előszava:

A nemzetközi kémszervezetek világa bármely író számára az ötletek egész tárházát képviseli. Persze a Marvel világának is megvan a maga kémje Nick Fury SHIELD-ügynök személyében, aki eredetileg ugyan II. világháborús hős volt a Sergeant Fury and his Howling Commandos lapjain, ám Stan Lee és Jack Kirby keze alatt ő lett a Marvel válasza James Bondra, Harry Palmerre, Napoleon Solóra, illetve a színes hatvanas évek többi szuperkémjére.
2004-ben Brian Michael Bendis ismét újraformálta Nick Furyt a Titkos háborúval – egyben kivezette a szuperlaza világjáró spionszerepből és áthozta őt a 24 című sorozatból is ismert kétes erkölcsű, csúcstechnológiát használó kémthrillerek birodalmába –, amelyben egy csapat hős minden előjel nélkül egyszer csak Fury egyik összeesküvésének közepébe csöppen; olyasmibe, ami beláthatatlan következményekkel fenyeget a Marvel világának jövőjére nézve…
Elég belelapozni a kötetbe, hogy lássuk, itt valami különlegest tartunk a kezünkben – nagyrészt Gabriele Dell’Otto szemkápráztató festett oldalainak is köszönhetően. Az olasz származású művész érdekes módon a Paninin keresztül tűnt fel a Marvel közelében, amikor a 90-es években készített számukra pár exkluzív borítót néhány történet európai kiadásához. Sőt, a könyvsorozatunk gerincén lassan kirajzolódó kép is ezen egyedi festmények közé tartozott eredetileg. A Titkos háború esetében a képei pont megfelelő realizmussal ruházzák fel a történetet ahhoz, hogy az tökéletesen illeszkedjen a témakör komor természetéhez. Legyen szó az esküdt ellenségének kezet nyújtó, latvériai nagykövet vérfagyasztó mosolyáról, vagy arról, ahogy a részeg Rozsomák egy újabb hős valódi kilétére jön rá pusztán annak szaga alapján, Del’Otto minden egyes szereplőt a lehető legmesteribb módon ragad meg. Ha ehhez hozzávesszük a könyvben elszórt SHIELD-aktákat és –interjúkat, akkor egy olyan történetet kapunk, amely egyetlen akkori Marvel-kalandra sem hasonlít.
Lapozzunk hát, hogy lássuk, mennyi áldozatra hajlandó valaki a saját hazájának védelme érdekében…

Előzetes: