Thomas Verguet a Képregényfesztiválon

A Lingea kiadónál nemrég megjelent Magellán – Út a világ szélére c. képregény apropóján a fővárosba, és a Képregényfesztiválra is ellátogat a kötet rajzolója Thomas Verguet, akivel az alábbi helyeken és időpontokban találkozhattok:

MÁJUS 14. VASÁRNAP

  • Beszélgetés 11.30-kor a kisteremben a színpadon, angol nyelven.
  • A Dürer kertben Thomas Verguet dedikálja Magellán című képregényét 14:00 és 16:00 óra között!

MÁJUS 13. SZOMBATON

  • 10:00-11:30 képregényworkshop gyerekeknek Thomas Verguet vezetésével a Francia Intézetben. Francia nyelven, tolmácsolással.
  • 11:30 dedikálás a Latitudes könyvesboltban
  • 14:30 Masterclass a Francia Intézetben.

Thomas Verguet 1981-ben született Aix-en-Provence-ban. Kamaszkorában, amikor napjait főként a klasszikus zenének és a tanulmányoknak szentelte, Thomas elkezdett érdeklődni a számítógépes grafika, a speciális effektusok és a képregények iránt. Számítástechnikát tanult egy lyoni mérnöki iskolában, és ezzel egy időben képregényleckéket vett. Diplomájával a zsebében, aztán végérvényesen a kilencedik művészet felé fordult.

Együttműködött a marseille-i „Anachronique” fanzinnel (2009 Alternative BD Selection of the FIDB of Angoulême), majd Belgiumban tanult grafikai tervezést, rajzfilmkészítést, valamint képregényt. Thomas-t ezután megbízta a párizsi Elyum stúdió, hogy megrajzolja a magyarul is megjelent „Magellán” képregényt, amelyet Christian Clot írt, társrajzolója pedig Bastien Orenge volt.

Annyira érdekelte az, hogy tökéletesítse történetmesélő képességeit, hogy elkészítette a kétkötetes Seigneurs de Guerre storyboardját. Thomas ezután a Soleil kiadónál dolgozott egy projekten, az „Edgar Allan Poe – Kísértet” című köteten.

A Föld nem lapos – Magellán