The Spectacular Spider-Man – A belbecs a lényeg?

Na ez hülyén fog kinézni, de ha belekezdtem akkor meg is írom. Szóval a The Spectacular Spider-Man, egy rajzfilm sorozat, indult 2008. március 8-án, az első évadról lesz szó, ami tizenhárom részt élt meg. Persze a sorozatnak nincs vége csak az első szezonnak. Na de akkor miért is írtam, hogy hülyén fog kinézni? Huhh, kezdjünk bele és megértitek.

Ez első képektől halálosan megrémültem és egy héttel ezelőtt voltam képes nekiülni megnézni a sorozatot, eddig húztam az időt, mert egyszerűen féltem, de mitől? A rajzoktól. Undorítóak, ez nem túlzás, egyszerűen “paintel” elkészült buta, jellegtelen, árnyéktalan, gombszemes figurák sorozata. Nyugalom ez nem egy olyan kritika lesz, nem is írnék róla, ha nem lenne más tulajdonsága, de ez egy remek sorozat!

Élvezet nézni és alig lehet kikapcsolni, hogy kimenj enni! “Finom” utalásom ugye már tisztázta, hogy nem a gyönyörű látványa fog minket lehengerelni, de akkor micsoda? A stílusa. Egyszerre ötvözi a klasszikus Pókembert, a filmessel és a képregénnyel, közben kreatívan járja a saját útját. Egy olyan élvezhető öszvért alkotva, amitől az ember képes nézni és felül emelkedni a látványon.

    Először a sztoriról.

Nyitásnak nem a megszokott eredet történetet kapjuk meg, hanem máris hónapokkal később vagyunk. Póki a nyarat azzal töltötte, hogy kialakított a stílusát és hősködött, de szinte senki sem hiszi el, hogy ő valódi. Nyáron ugyanis esténként tudott hősködni és most, hogy a suli kezdődik sokkal büszkében és bátrabban készül mindenre. Szóval a sorozat nem vacakol előzetesekkel, mert szinte egy nyolcéves idióta is ismeri az eredetét Pókembernek, de még az intro videóban sem láthatunk sokat. (leszámítva, hogy a fekete jelmezes Pók a zene ritmusára mászik felfelé.) Meglepő húzás, de egyáltalán nem zavaró.
A történet kerek és érdekes. Két főbb szálon halad az első az iskolai és barátokkal történő dolgok és a másik az alvilági kicsit szuperbűnözős sztorik. Mindkettő jól bemutatja mennyire összetett is Peter élete. A történet jól vezeti fel a szereplőket.

Az első évadban a következő bűnözőkkel találkozhattunk: (megjelenési sorrendben) Keselyű (szerencsére fekete-vörös jelmezben és nem zöldben), Enforcers, Kalapácsfej, Electro, Sokkoló (aki teljesen új és sokkal jobb karakter lesz!), Homokember, Rinó, Zöld Manó, Sírkő, Kaméleon (és két társa, aki a fanoknak nagyon ismerős lesz), Fekete Macska és Venom. Az elsőként említett vonal összetettebb, ez a barátoké.
Ez a vonal sokkal jobban ki van emelve, mint máskor. Az Ultimate Spider-Man-hez hasonlóan több szereplőt ismerünk meg és még fontosabb, hogy Parkernek még ahhoz képest is több ismerőse van. Majdnem egy félosztálynyi karaktert vonultat fel és mind fontos valamennyire. Sokkal jobban bemutatja azt, hogy egyszerű emberi gondok miatt is kell néha dönteni a barátai közt.

Oldalak: 1 2 3 4