The Scarlet Countess

Elkészült a Báthori Erzsébet rémtetteit feldolgozó The Scarlet Countess projekt egyik fejezetének 28 oldalas promóciós kiadása, melyet az alkotók – a széleskörű külföldi megjelenés reményében – több nagy amerikai kiadóhoz is eljuttattak.

A képregény a hírhedt grófnő, Báthori Erzsébet életét mutatja be. A magyar történelem egyik legkülönösebb alakja a krónikák szerint több száz ártatlan lány megkínzásáért, és számos gyilkosságért felelős. Alakjáról az évszázadok alatt rengeteg legenda született, így egyes írások az öregedést szolgálóleányok vérével megelőzni igyekvő bizarr úrhölgynek mutatták, míg mások tovább mentek, és vérben fürdőző pszichopatának írták le. Halála után több évszázaddal is izgalmas témát jelent, a hírhedt magyar női sorozatgyilkos legendáját pedig most már egy képregény is gyarapítja.

scarlet-countess-page

A The Scarlet Countess alkotói gárdájában magyar és külföldi nevek egyaránt feltűnnek. A Budapesten élő színész/író Scott Alexander Young és a rendező Sam Robinson-Horley mellett a rajzokat Vári Tamás, a színeket pedig Vadas Máté jegyzi. Scott írt korábban gyerekkönyvet (The Wild Cats of Piran), színészként pedig az Emerald City című sorozatban láthatjuk. Sam író és rendező, Londonban tanul és ő rendezte például a Café in the Sky című angol nyelvű dokumentumfilmet Seress Rezsőről, a Szomorú vasárnap szerzőjéről.

Vári Tamás munkáit már jobban ismerhetik a hazai képregényolvasók az EpicLine-ban futott Fekete Holló rajzolójaként, illetve a külön-külön, majd egy kötetben is kiadott öko-sci-fi, a Theo alkotójaként. Vadas Máté – aki a Báthori képregényben a színekért felelt – a Gor láncait, valamint a Titánembert illusztrálta korábban.

A projekt oldala.

A 28 oldalas fejezet ide kattintva is elolvasható.

bathory-vazlat