Támogasd! #4: Napkelet Fiai

Frissítés! Elindult a kampány az Indiegogo-n.

Újabb magyar képregény készül: a Napkelet Fiai című művet az alkotó közösségi finanszírozással szeretné megvalósítani.

Dimity Tibor grafikus nekünk küldött leveléből kiderül, hogy a pénzgyűjtő kampány március elején indul, és egyfajta kísérletnek szánja, hogy képes-e egy új magyar projekt 500-1000 képregényrajongót elérni?

A sztori:

Keleten a Mongol birodalom elérte legnagyobb kiterjedését, és erősebb mint valaha, melyet névlegesen Dzsingisz kán fia, Ögödej irányít. A nagy kán Dzsingisz immár évek óta halott, legalábbis a hírnökök és a birodalom alattvalói úgy hiszik… de talán mégsem egészen. Egy misztikus, ezeréves asszony, boszorkány a nagy kán szellemét bűbájjal egy rettenetes erejű mongol bajnok testébe költözteti, és természetfeletti hatalommal ruházza fel. Így a halhatatlan nagy kán visszatérve az élők világába, de fél szemével még a holtak szellemvilágába látva, maga veszi át a hódító hadak irányítását.

A nyugati inváziós sereg élére kedvenc unokáját, Batut és régi hű harcostársát, a zseniális stratégát Szübötejt teszi. A sereg félelmetes sebességgel akár egy távolba lőtt íjvessző, acélhegyként száguldva halad a sztyeppén. A mongol támadóék sorra győzi le a nálánál nagyobb hadseregeket, mígnem a Kaukázuson délről átkelve, már az orosz hercegségekhez ér. A megállíthatatlan, démoni ellenség hírére az addig halálos ellenség nomád kunok és viking eredetű orosz hercegek szövetségre lépnek. Az új szövetségesek a tél beálltával többszörös túlerőben lévő csapataikkal és szívükben magabiztos dölyfösséggel gyülekeznek a Kalka-folyó síkján, mely körül a jeges ködben már ott ólálkodik a gyengeségeiket puhatoló mongol fenevad.

Előzetes oldalak:

A projekt oldala a Facebookon.

Részletek hamarosan.