Szörny, cowboy, kísértet és ami még belefér

Két hét múlva új képregények áradata várható a Hungarocomixra időzítve, addig is a magyar képregények kedvelőinek itt egy kis aperitif a rejtvénylapok képregénykínálatából.

  • A Zseb Rejtvény Évszakok egy rövid kísértettörténettel borzongat A ház címmel. André Maurois elbeszélését Kiss Ferenc dolgozta át képregényre és Fazekas Attila öntötte képkockákba.
    Még kapható a Fülesbagoly novemberi száma, benne Balog Zoltán Kalandorok című sorozatának újabb epizódja, amely egy humoros szörnyvadászatot prezentál A csupakabra titka címmel. Ez a lapszám már csak pár napig lesz az üzletek polcain, mert a héten jön a decemberi szám.

  • A Kedvencben ismét Téjlor-képregény olvasható. A Karl May előtt tisztelgő történet címe: Old Night és az elrabolt menyasszony. A színes vadnyugati történet újabb folytatásai kéthetente olvashatók.
  • A Kreténből ismert Vigh Gyula munkái is újabban egyre gyakrabban bukkannak fel rejtvényújságokban. Most éppen a Szórakoztató Rejtvények 2008/06-os számban található tőle egy színes szösszenet Egy jó nap az iskolában címmel. De a Kacagó névre hallgató humorlapban is tőle talál képregényt, aki szereti a munkáit.
  • A Kis Füles decemberi számában befejeződik A tizenötéves kapitány története, Podmaniczky Ferencnek sikerült Verne regényét mindössze 8 színes oldalba tömörítenie. Nem kis teljesítmény!
  • A Fülesben pedig az Alice Csodaországban “kissferis” verziója megy még egy ideig Baracsi Gabriella által megrajzolva. Hamarosan folytatás következik.