Õszi AnimeCon

[mano] Helyszín: Petõfi Csarnok, Idõpont: 2006. október 7, szombat
A Magyar Anime Társaság egyik legfontosabb alapelve az anime, illetve manga kultúra szélesebb körû terjesztése Magyarországon, de legalább ennyire fontosnak tartjuk egy rajongói közösség kialakítását, fejlesztését is. Az ebbõl a célból megtartott rendezvényeinkre látogatók találkozhatnak az ország más részeibõl érkezõ, a mûfaj és Japán iránt érdeklõdõkkel.

Ezeket a rendezvényeket nevezzük röviden connak, az angol convention (gyûlés) szóból.

Az elsõ ilyen con 2003-as megrendezése óta a rendezvényekre látogatók nem csak találkozhatnak egymással és megoszthatják véleményüket, élményeiket, hanem mélyebben is megismerhetik az anime és a manga világát, valamint a modern és tradicionális japán kultúra egyéb részeit is.

Az elmúlt évek során a conok színvonala és látogatottsága folyamatosan nõtt. A látogatók visszajelzései alapján szerzett tapasztalataink segítségével fejlesztjük rendezvényeinket, igyekszünk évrõl-évre színesebb, még több élményt nyújtó programokat szervezni.

A manga és anime kultúra szélesebb körû megismerését segítik olyan programok, mint a vetítések, a cosplay versenyek, rajz-, és egyéb workshopok, míg például a kalligráfia, a különbözõ harcmûvészeti bemutatók vagy a japán zenei blokkok a japán kultúrával ismertetik meg jobban a látogatókat. Ezen kívül több olyan, az anime rajongók tehetségét megmutató versennyel is színesítettük a programot, mint például a karaoke, a rajz-, valamint táncszõnyeg verseny.

A témák iránt mélyebben érdeklõdõk számára interaktív, szakértõk által tartott elõadásokat is szervezünk, valamint – látogatóink legnagyobb örömére – meghívott vendégek jelenlétével is emeljük rendezvényeink nívóját.

Mivel a Magyar Anime Társaság a Magyarországon nehezen beszerezhetõ mangák valamint animék könnyebb terjesztésének elõsegítését szintén egyik fõ prioritásának tartja, ezért az általunk szervezett conokon a látogatóknak lehetõségük nyílik az egész országban fellelhetõ manga, és egyéb távol-keleti témájú üzletek standjainál szétnézniük, vásárolniuk.

A boltokon kívül igyekszünk más szervezetekkel is jó kapcsolatokat kialakítani, így például a Vöröskereszt arcfestõi is aktív szerepet vállalnak a conokon.

Mint ahogy eddig is, ezután is legfõbb célunk az lesz, hogy rendezvényeinken minél jobban érezzétek magatokat, minél több hasonló érdeklõdési körû emberrel találkozhassatok, és ennek érdekében továbbra is igyekszünk minél jobb, színvonalasabb programokat szervezni nektek.

Rendszeresen frissülõ honlap: animecon.hu