Spider-Man: Shattered Dimensions

Pár hete a legfrissebb GamePro borítóján felfigyeltünk a Spider-Man: Shattered Dimensions címre, melyről akkor még csak elképzeléseink voltak, de a GameSpotnak hála most már konkrét információink is vannak.
A legújabb Pókember-játékot a Beenox csapat készíti, és habár a Monsters vs. Aliens vagy a Bee Movie Game után nem valami biztató a cég neve (azt azért jegyezzük meg, hogy a kanadai csapat portolta át PC-re az utóbbi évek Spider-Man címeit is, illetve más egyebek mellett a Tony Hawk-, X-Men és Marvel UA játékokat is — ]{redenc), az eddigi információink alapján úgy tűnik, nem lesz gond a Shattered Dimensionsszel, a történetet ugyanis a The Amazing Spider-Man képregénysorozat írója, Dan Slott vetette papírra, a játékban pedig négy gyökeresen eltérő dimenzióval és az ehhez tartozó négy különböző Peter Parkerrel lesz dolgunk.

A sztori egy bizonyos Tablet of Order and Chaos nevű tárgy körül forog, mely kulcsfontosságú szerepet tölt be a dimenziók egybetartásában, ám mit ad isten, ez a felbecsülhetetlen ereklye egy rablás során négy darabra tört, ami azt eredményezte, hogy mindegyik érintett világ a pusztulás szélére sodródott. Pókembernek tehát gyorsan újra kell egyesítenie a darabokat, az egyébként sem könnyű feladatot azonban tovább nehezíti, hogy a darabok Pókember ellenségeinek kezébe kerültek, akik ereje a tárggyal való érintkezés után megsokszorozódott.

A négy dimenzió közül eddig kettőt ismertünk meg. Az egyik a klasszikus Amazing Spider-Man világ, melyben az eddigi Pókember-játékokban megismert játékmenet-elemekkel találkozunk, míg a másik a 2009-ben bemutatott Spider-Man Noir című minisorozatot veszi alapul, s ebben a dimenzióban az egyetlen célravezető út, ha Sam Fisher módjára az árnyékokból kinyúlva egyenként szedjük le ellenfeleinket.

A Spider-Man: Shattered Dimensions idén ősszel fog megjelenni Xbox 360-ra PlayStation 3-ra és Nintendo Wii-re.

Forrás: pcguru.hu