Spawn: Az Ivadék átka #1

Cím: Spawn: Az Ivadék átka #1
Sorozat: SPAWN
Szerző(k): Alan McElroy, Dwayne Turner
Kiadó: Infinity
Ár: 7000 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 344 oldal
Megjelenés: 2019.12.15.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: ivadek.hu kepregenymarket.hu

Vér és sötétség – A távoli jövőben egy gonosz pápa szövetségre lép a sötétség erőivel, miközben küszöbön áll az Armageddon, és a vigyorgó halál közelgő poklában egy lélek sincs biztonságban. Egy új pokolivadék emelkedik fel, aki az előző életének emlékeitől gyötrődik.
Mindeközben jelenünkben a két magánnyomozó, Sam és Twitch minden idők leghihetetlenebb és legvéresebb sorozatgyilkossági ügyében nyomoz.
A mennybéli, könyörtelen vadász, Angela, valamint a pszichopata elitkatona, Jessica Priest eredettörténetére is fény derül.
Kötelező olvasmány Todd McFarlane komor Spawn-univerzumának minden rajongója számára!
Ez a gyűjtemény tizennégy részt tartalmaz az Egyesült Államokban megjelent Curse of the Spawn-képregényből. Alan McElroy író (A Spawn-mozifilm forgatókönyv írója) és Dwayne Turner rajzoló (Spawn, az élőhalott) elrepíti az olvasót egy eleddig ismeretlen pokolba.

A Spawn: Az Ivadék Átka (Curse of the Spawn) antológia sorozat ’96-ban indult útjának azzal a céllal, hogy kiterjessze a Spawn univerzumot.
Két füzet kivételével az összes történetet az az Alan McElroy írta, akinek többek között az MTV-s Todd McFarlane’s Spawn rajzfilmsorozatot, és részben a ’97-es filmet is köszönhetjük, na meg a Halálos kitérő (Wrong Turn) hillbilly kannibál horrorfilmeket.
Az első kötetbe 14 füzet kerül bele, ami négy nagyobb történetet mesél el. A rajzokért Dwayne Turner (Sovereign Seven, The Authority) felel, ugyanúgy, ahogy a későbbi Spawn: The Undead sorozatban is. Ábrázolásmódja belesimul a fősodor alkotói közé, dinamikus és energetikus, kissé karikírozott arcvonásinak köszönhetően mégis könnyen felismerhető stílusáról.
Az első történet 400 évvel a jövőben játszódik, hőse egy új Pokolivadék, Daniel Llanso. A Földet leigázta az Anti-Pápa, és háborúban áll a Mennyek seregével. Halála után Pokolivadékként visszatérő Daniel -testvérét és unokaöcsét védelmezve – végül az emberiség oldalára állva néz szembe a pokoli hordákkal…
A második történetben a magánnyomozókként küszködő Sam és Twitch ügye fonódik össze egy kegyetlen tömeggyilkossággal, és találkoznak Férccel, a fiatal nővel, akinek a testét varratok borítják…
A harmadik sztoriban az immár „szabadúszó” Angela kerül szembe a Halál Szellemével. Egy kis segítség erejéig beköszön Spawn és Cog is…
A záró történet „hőse” Jessica Priest, a veszedelmes és őrült bérgyilkos, Jason Wynn jobb keze. Bokros teendői Brazíliába szólítják, ahol egy veszedelmes biológiai fegyvert kell felkutatnia…