Slussz Kulcs Klán – végleges verzió

Hegedűs Márton Slussz Kulcs Klán képregénye 2012-ben jelent meg a Libri kiadó gondozásában. Azóta eltelt nyolc év, és Márton – immár egyedüli jogtulajként – átdolgozta a képregényét, „feszesebbre hangolta a futóművet”.

A felújított, véglegesített változatot itt találjátok: https://martonhegedus53.wixsite.com/kepregeny

Van egy világ, amelyben az olaj az úr. Az emberek egy csoportja már nemcsak hogy autóval megy mindenhová, hanem eggyé is válik a járművével. Embergépek portyáznak az utakon, benzinre és újabb tagokra vadászva…

Az új hit megtalálja a maga prófétáját, aki az olaj istenének eljövetelét hirdeti. A sivatag városában zajlik az élet — sötét üzel­mek, autós üldözések, lövöldözések. Hétköznapi emberek nem hétköznapi kalandjai: ahogyan az egy vérbeli noirhoz illik. Közben folyton szól a zene, hőseink dobok és szaxofonok muzsi­kájára próbálják menteni a menthetőt, túlélni az élhetetlent.

Hegedűs Márton képregénye kimagasló teljesítmény a műfajában. Szerzője hosszú éveket töltött a megalkotásával, hogy vég­re ez az izgalmas, fanyar humorú, sötét világ magával ragadhassa a kép­regény­rajon­gókat.