Sandman – Az álmok fejedelme gyűjtemény 1. kötet

Cím: Sandman – Az álmok fejedelme gyűjtemény 1. kötet
Szerző(k): Neil Gaiman
Kiadó: Fumax
Ár: 12000 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: ~600 oldal
Megjelenés: 2019.06.10.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: fumax.hu

Neil Gaiman egy zseni, ehhez kétség sem fér. Olyan fantasztikus alkotások kötődnek a nevéhez, mint a Csillagpor (amiből 2007-ben Matthew Vaughn nagyszerű színészekkel forgatott látványos fantasyt), az Amerikai istenek (ebből a Starz készített két évados tv sorozatot, amely már elérhető az Amazon Prime-on) vagy épp a The Sandman képregény, amely különleges kiadásban a Fumax Kiadó gondozásában jelenik meg a 90. Ünnepi Könyvhéten. A Sandman érdekessége, hogy a Gaiman által megálmodott világ egyik szereplője nem más, mint az a Lucifer Morningstar, akinek a főszereplésével először a Fox készített TV sorozatot, majd 3 évad után a Netflix folytatta és nemrég berendelte az 5., egyben befejező évadot is.

Neil Gaiman eredetileg hét éven keresztül futó sorozata egyedülálló a képregények között, választékos prózájában és különleges képi világában szinte észrevétlenül fonódik össze a dark fantasy, a modern és ősi mítoszok, valamint a kortárs irodalom. Álomvilágban különleges lények tanyáznak, és furcsa, időnként rémisztő események történnek, amelyek egyre mélyebb betekintést engednek az időtlen Álomúr jellemének néhol emberien gyarló mivoltába. A szerző fő művét, minden idők egyik legnépszerűbb és legnagyobb sikert elért képregényét végre hazánkban is teljes egészében, omnibusz kiadásokban élvezhetik majd az olvasók.

Ebben a kiadványban az okkultisták Halált akarták megidézni, de csapdájukba véletlenül az Álmok Fejedelme sétált. Hetven évnyi rabság után helyre kell állítania romokban heverő birodalmát, meg kell fékeznie elszabadult alattvalóit, és szembe kell néznie Luciferrel és démonaival…

Az első kötet a SANDMAN 1–20. számát és további extrákat tartalmaz. A képregény két verzióban is megjelenik.

A normál kiadás 560 oldalas, kemény kötésű, a terjedelme miatt ez a változat is kap jelzőszalagot. Tartalmazza a sorozat első 20 fejezetét, további háttéranyagokat és Bárány Ferenc jegyzeteit.

A limitált kiadás 608 oldalas, kemény kötésű, valódi bőrrel burkolva, vak/dombornyomás, egyedi védőborító, exkluzív jelzőszalag, színes előzékek és további extrákkal van ellátva. Tartalmaz mindent, amit a normál kiadás, az extra 48 oldalon pedig a Szentivánéji Álom elkészítésébe nyerhettek betekintést Neil Gaiman részletes instrukciói és Charles Vess vázlatain keresztül.