Sandman #3: Álomország

A Sandman-sorozat harmadik gyűjteményes kötete négy hátborzongató és lenyűgöző történetből áll: a Kalliopé egy gyönyörű múzsáról szól, akit egy író tart fogva, azzal a céllal, hogy inspirációt merítsen regényeihez; az Ezer macska álma egy cica szemszögéből regél az emberiség zsarnokságáról; a World Fantasy-díjas Szentivánéji álom William Shakespeare azonos című vígjátékának ősbemutatóját idézi fel; az utolsó, Álarc című történet halhatatlan, elpusztíthatatlan hősnője pedig csak arra vágyik, hogy a halál végre eljöjjön érte.

Neil Gaiman több mint tíz könyvből álló képregénysorozata úgy épül fel, hogy a kötetek önmagukban is élvezhetők legyenek, ám az olvasó kedvet kapjon általuk a többi kötet elolvasásához is.

Lehet igaz, mi nem történt meg. A mesék és az álmok árnyékigazságok, melyek akkor is léteznek majd, mikor a puszta tények rég porrá és hamuvá váltak.
– MORPHEUSZ Szentivénéji álom

Az ÁLOMORSZÁG lapjain helyet kapott még egy igazi csemege, Neil Gaimannek a Kalliopéhoz írt eredeti képregény-forgatókönyve is, amely a képregényírás kulisszatitkaiba engedi bepillantani az olvasót.

Sandman, az Álmok Fejedelme – Álomország
Eredeti cím: Sandman: Dream Country
Fordította: Totth Benedek
Ár: 3380 Ft
ISBN-szám: 978-963-266-181-0