Roham a könyvhéten

Immár harmadik alkalommal vesz részt önálló standdal a Roham kiadó a könyvhéten.

Újdonságaink:

Mikó Csaba – Testinség (Drámakötet, ára a könyvhéten 1790 Ft.)

„Beszédopera – ezt a műfaji megjelölést egyre gyakrabban használják kortárs darabokra itthon és külföldön egyaránt. Ilyen beszédoperák Mikó Csaba színművei. Különös, rejtőzködő, titkokkal és lappangó feszültségekkel teli világ tárul fel bennük. A múltidézés kezdeti pillanataitól lépésről lépésre, mint egy lassított filmben, tárul fel a végzetes, a közös múlt legapróbb részlete is, a végpontokhoz vezető valóságos (külső) és lélektani (belső) utakkal, történésekkel. A jelenben elbeszélt, ám a hajdanvolt események egy időben, de különböző tereken kezdődnek, s végül egy közös helyszínre, a visszafordíthatatlan tett, a gyilkosság színhelyére koncentrálódnak.

„Hol a színpad: kint-e vagy bent, urak, asszonyságok?” – kérdezte hajdan Balázs Béla *A kékszakállú herceg vára *című drámájában. A *Testínség* beszédoperái a benti, forrongó világok pontosan, hűvösen megfogalmazott híradásai.”

Sirály Dóri – Stanislaw Lem – Kiberiáda (Képes mesealbum, ára a könyvhéten 890 Ft.)

„Sirály Dóri messze a legszimpatikusabb képregényrajzoló, akivel eddig találkoztunk, így nehéz volt eldönteni, ki az elbűvölőbb: ő, vagy szegecseltfém teremtménye, Magafia Majmász. Dóri olyan fémhulladékokból összekalapált robotként képzelte el Stanislaw Lem Kiberiádájának hősét, akinek az egyik karja benzinkúti töltőpisztoly, a feje meg egy békebeli Orion rádió. Magafia Majmász igazi comic stripekért és rajzfilmsorozatért kiáltó figura, kitűzőn, pólón, bögrén, és uzsonnás táskán is jól mutatna.”

Zap – magyar képregényantológia (Ára a könyvhéten 1890 Ft.)

„A Roham stábja nem kisebb feladatot vállalt, mint összehozni egy olyan népszerű képregény-antológiát, mint amilyen kölyökkorunkban a Kockás volt. Taraó és Pif helyett azonban csöcsökkel és hulladarálással próbálja megnyerni olvasóit a legújabb magyar képregény-koktél. Kovács Péter budapesti ufóinváziója önálló kötetért és A4-es méretért kiált!”

Még kapható:

Stark Attila – Kulo City (Képes budapesti napló, ára a könyvhéten 3490)

Dedikálások

 • Mikó Csaba – Testinség
  Szombat – Vasárnap 13-16 óráig

 • Sirály Dóri – Kiberiáda
  Szombat – Vasárnap 11-14 óráig

 • Stark Attila – Kulo City
  Szombat – Vasárnap 13-16 óráig

 • Zap alkotók
  Vasárnap 14-16 óráig