Régi/új

Cím: Régi/új
Szerző(k): Alexandru Ciubotariu
Kiadó: Nero Blanco Comix
Ár: 1200 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 48 oldal
Megjelenés: 2018.05.13.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading

Régi/új címmel a májusi fesztiválra jelenik meg egy válogatás a Romániából érkező vendég, Alexandru Ciubotariu korábbi munkáiból.

A művész utoljára 2009-ben járt a fesztiválon, akkor az Én története című füzet jelent meg tőle. A Régi/új magyarra fordításában a Nero Blanco Comix-nak a Fantomatika csapata segített.

A Bukarestben élő és dolgozó szabadúszó grafikus, illusztrátor, 1979-ben született Călăraşiban, Romániában. A Képzőművészeti Akadémián, Jászvásáron (Iași) végzett 2004-ben. Több mint 60 nemzeti és nemzetközi újságban, magazinban jelentek meg munkái. Bukarest térségében olyan médiumokkal működött együtt, mint a Mini Azi, Jurnalul SF, Pif Surprize, 2000 Plus, Playboy, TV Story, Apropo TV, Business Magazin, Standard Business, Le Monde Diplomatique, Cotidianul, Doxi és a Pipo. Folyamatosan jelennek meg művei Belgiumban, Görögországban, Szlovéniában, Lengyelországban és Csehországban. Ciubi 13 könyvet illusztrált és 11 képregényalbumot készített, kezdve a Străinii című művével, ami az Editions Europolis jelent meg 1995-ben, ezt követte Alex la Paris, Pveste despre eu, Club 106 és Aventurile lui Doxi című munkái. 2010-ben a Vellant kiadónál jelent meg Pisica Pătrată munkája, mely az első album Romániában a street art műfajáról.

Több mint 40 nemzetközi kiállításon vett részt, 2007-ben volt első önálló tárlata. 1994 óta számos elismerésben részesült, ezen kívül bélyegeket is tervezett a román postának. Ciubi rendkívül sokoldalú művész, számos stílusban alkot, a legfiatalabbaknak szóló történetektől a kísérleti jellegű munkákig, egysoros comic stripektől házfalakat befedő street artig minden megtalálható palettáján. Dodo Niță közreműködésével összeállították a román képregény történetét, és megszervezte a román képregénymúzeumot is.

Előzetes oldalak: