Piszkos Fredbõl rajzfilmfigura lesz

Rejtõ Jenõ egyik legkedveltebb írása, a Piszkos Fred, a Kapitány úgy tûnik, hogy hosszú várakozás után végre jó kezekbe kerül, hiszen a Fred Films és a Cartoonworks egész estés rajzfilmet akar készíteni P. Howard klasszikusából, méghozzá nem akármilyen (tízmillió eurós) költségvetéssel.

Varsányi Ferenc már a nyolcvanas években felvetette az ötletet, hogy egyik kedvenc könyvébõl rajzfilm készülhessen, sõt még tesztmunkái is készültek a projektnek. Az ihletet Garisha Zsolt nagyszerû képregény- változata szolgáltatta, amit a füles rejtvényújság közölt folytatásokban annak idején.
Varsányi mellett Juhász János és Eric Presley producerek közremûködnek az elõkészületekben, és az elõzetes körbeszimatolás után úgy tûnik, hogy a Warner Brothers és a Miramax illetékesei is érdeklõdnek a projekt iránt.

Az egzotikus helyszíneken játszódó történet szereplõit megpróbálják igazi hollywoodi sztárok hangján megszólaltatni. Jim Carreyt például ideálisnak találták a fõszerep szinkronizálására, de az õ megnyerése már más tészta.

Hódi Jenõ és Varsányi Ferenc forgatókönyvét a M*A*S*H eredeti, mozis változatát jegyzõ Alan Katz „angolította”.
A 2004-ban készülõ rajzfilmet várhatóan 2005-ben köszönthetjük a mozikban.
(VOX Mozimagazin #77. / 2003. Szeptember)

Van fórumunk is róla, tessék hozzászólni!