Peter Parker Pókember #7

Cím: Peter Parker Pókember #7
Szerző(k): Többen
Kiadó: Kingpin
Ár: 1750 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 80 oldal
Megjelenés: 2013. március 10. (25. Képregény Börze)
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading

A kiadó tájékoztatója a Peter Parker Pókember idei menetrendjéről:

2. doboz. A 80-as évek közepe.

Elsősorban már tudjátok, hogy az idei PPP doboz 72 oldalas képregényeket fog tartalmazni, vagyis minden számban legkevesebb 3 teljes történet foglal majd helyet. Ebből lesz 6 szám ugyanúgy, mint legutóbb.

Azt még nem tudjátok, hogy – mivel már most van annyi előfizető, hogy máris tovább tudtunk lépni – tovább bővítettük az idei sorozatot, és ebben a második díszdobozos szettben az összes szám nem hetvenkettő, hanem nyolcvan oldas lesz! Rettenet mennyiségű dokumentációs oldalakat fogunk beletenni. :)

Mik lesznek az idei csomagban?

Elsősorban elmondanánk, hogy az első doboznál – a Pókember és Fekete Macska gyűjteménynél – az volt a fő célunk, hogy kettejük kapcsolatát bemutassuk olyan részletesen, ahogy csak lehetett. Emiatt két időbeli ugrást is tettünk közben: az egyik a PPP1 és 2 között volt, ahol egy teljes év telt el a két történet között, illetve a PPP5 és 6 között, ahol pedig fél év.

Most, a második doboztól kezdve átállunk az időrendes kiadásra, vagyis mostantól kezdve többé-kevésbé folyamatosan haladunk majd az időben, sorrendben az összes Pókember-címről válogatva.

De lássuk inkább részletesen:

Elsősorban bemutatunk két olyan történetet, amelynek annak idején valamiért csak a 2. része lett kiadva magyarul, az eleje nem. Az egyik ilyen a legtöbbet emlegetett Bulldózer-sztori a CSP 13-14-ből. Hogy annak az eleje vajon miért maradt ki, örök rejtély marad, és eddig a Marvel nem is engedte meg, hogy kiadjuk, de idén már megkaptuk rá az engedélyt, így az lesz a legelső történet, amelyik megjelenik az új PPP sorozatban.

A másik feles történet a CSP 36-ban megjelent Aranyláz, amikor a Túlontúli arannyá változtatott egy irodaházat, és Pókember egy arany jegyzettömböt megtartott belőle magának. Ennek miértje, és részletei lesznek bemutatva, illetve kiderül az is, hogy a Vezér hogy került képbe. Ezt sejtem, alighanem azért maradt ki, mert a Web of Spider-Man sorozatban jelent meg, és akkoriban a CSP-ben kizárólag Amazing-történetek mentek.

Ezeken túl lesz egy rövid történet az Ámokfutóval, amelynek a hangulata, felépítése tökéletesen beleillik a CSP korai számaiba.

A többi történet két fő részre osztható. Az egyik felében szintén a régi kimaradt Amazing sorozatból válogatunk történeteket – ezúttal jóval többet, mint az első doboznál.

A másik felében eljutunk abba az időszakba, amit már Peter David írt közvetlenül a Jean DeWolff halála után. Egyrészt kiderül, milyen kapcsolata lesz Pókembernek a Fekete Macskával a szakításuk után, másrészt a Jean DeWolff halálához szorosan kapcsolódó részekkel is találkozhattok majd – például a Bűnölő halálával, ami közvetlen folytatás, vagy Ernie Popchik lövöldözésének következményeivel is.

De lesz még közben Vészmanó, Sírkő, visszatér Mary Jane, mint barátnő, kiderül, miért égett le Peter lakása (amiről a Jean DeWolff legvégén esik szó), jön Kardfogú és még sokan mások.

Az Amazing sorozatból 6, a Web of sorozatból 4, a Spectacularból pedig 8 történetet mutatunk be jövőre. Ebből ötöt Roger Stern írt, kilencet Peter David, egyet pedig J.M.DeMatteis. Rajzolók: John Romita Jr. (5), Sal Buscema (4), Bob McLeod (2), Alex Saviuk (1), Mike Zeck (1) – hogy csak a jelentősebbeket említsük.

A Peter Parker: Pókember idei számára korlátozottan lehet előfizetni, vagyis amíg a készlet tart. Az első szám a márciusi Börzén startol.