Nimona

Cím: Nimona
Szerző(k): Noelle Stevenson
Kiadó: Cicero Könyvstúdió
Ár: x Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: x oldal
Megjelenés: 2019.09.30.
Megvásárolható: Könyvesboltok
Online vásárlás:

NIMONA gaztettekre fogékony, lobbanékony természetű, fiatal alakváltó. LORD BALLISTER BITANGFŐ vendettára készülő gaztevő.

Nimona és Lord Bitangfő célja, hogy bebizonyítsák a királyság népének, hogy Sir Ambrosius Aranypőc és haverjai a Rendfenntartó és Lovagügyi Intézetben korántsem akkora hősök, mint azt az emberek hiszik.

A több díjra jelölt, vicces és izgalmas képregény mindent tud, amit egy jó sztorinak tudnia kell, hiszen van benne:
BOSSZÚ!
SÁRKÁNYOK!
TUDOMÁNY!
SZIMBOLIZMUS!

A csupa humor és szív képregény ősz végén érkezik…

Borító:

Előzetes:

Lobo, az Olvasónaplón ezt írta róla:

…webes képregénysorozatként indult, hatalmas siker volt, úgyhogy könyv is lett belőle a webről pedig lekerült, de azért még az első három fejezetet meg lehet ott is nézni (a kötetben megjelent panelek egy frissítésen azért úgy látom átmentek). A Nimona szerzője Noelle Stevenson azóta benne van egy másik népszerű képregényfolyam a Lumberjanes gárdájában is (aminek már eladták a filmes jogait)…

Egy szép napon Nimona bekopogtat a föld legnagyobb gonosza, Lord Ballister Blackheart ajtaján és kijelenti, hogy mostantól ő a szárnysegédje. Blackheart először tiltakozik, de aztán belátja, hogy van potenciál az alakváltó lányban, s hamarosan együtt dolgoznak ki terveket, hogy bebizonyítsák, Sir Ambrosius Goldenloin és haverjai a Rendészeti és Hősiességi Intézetnél nem is annyira viselkednek hősként, mint ahogy azt a nép elvárná tőlük. Csakhogy Nimona igazi vadóc és kiszámíthatatlan és nem szabad alábecsülni a sötét oldalát, úgyhogy hamarosan minden fenekestül felfordul és sor kerül a fülszövegben emlegetett felkiáltójeles dolgokra, továbbá káoszra.

Nimona tényleg szuper egy történet és az ember el se hinné mennyi minden van benne. Fejtetőre állítja a megszokott elképzeléseket jóról és rosszról, nem mindenki az természetesen aminek látszik, s bebizonyítja, hogy a gonosz nem a külsőségekben rejlik és hogy nem attól lesz valaki szeretni való, mert tökéletes. Na és persze a legfőképpen a karakterek azok, amitől működik az egész, kezdve Nimonával. Aki általában nem az a fajta főhős, akiért szurkolni szoktunk, hiszen gonosz és gyilkos hajlamú, de ahogy Blackheart is megjegyzi, az ember hozzászokik idővel a punkságához. Kívülálló és magányos, mint a negatívnak beállított szereplők általában, de a stílusa lehengerlő és még akkor is megértjük, amikor dühében tényleg előtör belőle a szörnyeteg. Blackheart és Nimona duója a zsarufilmek párosaira emlékeztet, itt a „főgonosz” igazából a komolyabb és egyenesebb, míg a lány a kiszámíthatatlan és impulzív tagja a csapatnak…