NICK FURY – Heten a nácik ellen! / A semmi ügynöke (MLH033)

Cím: NICK FURY – Heten a nácik ellen! / A semmi ügynöke (MLH033)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Stan Lee, Jack Kirby, Dick Ayers, Jonathan Hickman, Brian Michael Bendis, Stefano Caselli, John Beatty, Daniele Rudoni
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2022.11.26.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu
Bevásárlólista: Loading

Nick Fury, a világ legnagyszerűbb kéme és a szigorúan titkos S.H.I.E.L.D. hírszerző ügynökség igazgatója a Marvel Univerzum legikonikusabb titkos ügynöke.
A Süvöltő Kommandó élén Fury őrmester szétzúzta a náci háborús gépezetet, a S.H.I.E.L.D. egykori vezetőjeként pedig megvédte a világot a Hidrától.
Nick Fury most visszatér, hogy kiképezze a Titkos Harcosokat, a hősök új generációját. A S.H.I.E.L.D. elől menekülő szuperkémnek minden ravaszságára és rátermettségére szüksége lesz, hogy egy lépéssel ellenségei és korábbi szövetségesei előtt járhasson. Merülj el velünk a kémek világában, Nick Fury, a Semmi ügynökének társaságában.
A KÖTET TARTALMA: SGT. FURY & HIS HOWLING COMMANDOS 1. és SECRET WARRIORS 1-6.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Egyáltalán nem meglepő, hogy a Marvel Studios Nick Furyt választotta arra, hogy bevezesse a nézőket összefüggő mozis univerzumába. Annak idején kétségkívül izgalmas volt látni és hallani Furyt, amint arról beszélt Starknak, hogy immár egy „nagyobb univerzum” részévé vált. Egyértelmű volt, hogy ez a Nick Fury, akárcsak képregénybeli megfelelője, hatalmas ember, aki egy
globális kémügynökség feje, minden titkok tudója és mérhetetlenül, ugyanakkor természetes módon menő.
Az évek során Fury a Marvel Univerzum szerves részévé vált. A szuperhősközösség és a hagyományos biztonsági erők nem hivatalos összekötőjeként ő a józan ész egy egyre kiszámíthatatlanabb világban. Pozíciójából és tapasztalatából kifolyólag ismeri az MU szinte összes nagy rejtélyét, és emberek, szörnyek, földönkívüliek, sőt istenek tiszteletét is kivívta.
Bár leginkább a S.H.I.E.L.D. ügynökeként, illetve igazgatójaként ismert, Fury először Fury őrmesterként, egy Süvöltő Kommandó nevű, őrült fenegyerekekkel teli, mindenre kész szakasz kőkemény, vasszigorú parancsnokaként bukkant fel. Nick Furynak ez a korai verziója nem büszkélkedhet későbbi önmaga szuperkémes vagányságával, de tagadhatatlan, hogy a második világháborús képregények legmerészebb hősei közé tartozik.
Fury őrmester kalandjai szokatlannak számítottak, minthogy ez volt akkoriban az egyetlen Marvel-sorozat, ami nem feltétlenül passzolt a már felépített univerzumhoz.
De ez rögtön megváltozott, amikor Lee és Kirby bemutatták őt a jelenben, és új kalandokba keveredett a Strange Tales című antológiában. Az egykor nyers, csiszolatlan katonából a világ első szuperkéme lett. Bár eredetileg a CIA-nál kezdett dolgozni, hamarosan inkább váltott a S.H.I.E.L.D.-re, és ezekben a történetekben kezdődött el igazán Nick Fury legendája. Lee és Kirby, valamint követőik, mint például Jim Steranko képregényalkotó formálták őt a világ első számú ügynökévé.
A fősztorink Jonathan Hickman és Stefano Caselli Titkos harcosok című története. Fury ismét egy csapatot vezet, de ez a csapat nagyon más, mint a Süvöltő Kommandó volt. Fury fű alatt, a törvény keretein kívül kénytelen működni, de páratlan ravaszságával továbbra is a jó ügy érdekében harcol. Egy öreg katona ő, aki körül a feje tetejére állt a világ, és akinek immár nincs vesztenivalója. Fury mindent megtesz, hogy helyrehozza a dolgokat, bármibe kerüljön is ez neki, vagy a fiatal, tapasztalatlan titkos harcosaiból álló „hadseregének”.
A legtöbb hős idealista, hisz az emberek alapvető jóságában, de hetvenévnyi harc a világ legrosszabbjai ellen realistát csinált Furyból. Egyetlen jó szemével olyannak látja a világot, amilyen, a problémákat saját páratlan, pragmatikus stílusában oldja meg, és olyan határokat lép át, amilyeneket egyetlen hős sem merészelne.

Előzetes oldalak mindkét történetből: