MEGTORLÓ Kétszer csap le + Vérkeringő (MLH032)

Cím: MEGTORLÓ Kétszer csap le + Vérkeringő (MLH032)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Gerry Conway, Ross Andru, Frank Giacoia, Dave Hunt, Steven Grant, Jo Duffy, John Beatty, Mike Zeck, Bob Sharen, Mike Vosburg
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2022.11.12.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Megtorlót, a Marvel leghírhedtebb antihősét senkinek nem kell bemutatni.
Brutális, vérfagyasztó és kegyetlenül precíz, de főleg halálos és igazságra éhes.
A Marvel legnagyobb hősei: Megtorló című kötetben tanúja lehetsz a fegyveres igazságosztó első feltűnésének, ami során célba veszi Pókembert.
Azután Steven Grant és Mike Zeck Vérkeringő című történetében egy egészen új arcáról ismerheted meg Frank Castle-t. Ez volt az a képregény, ami Megtorlót tényleg a Marvel egyik ikonjává tette.
A KÖTET TARTALMA: AMAZING SPIDER-MAN 129. és PUNISHER: CIRCLE OF BLOOD 1-5.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Igen, igazatok van. Megtorlót szerepeltetni egy olyan sorozatban, aminek a címe „A Marvel Legnagyobb Hősei” elég félrevezető. Valljuk be, csak elég kicsavart logikával használhatnánk Frank Castle-re a hős megnevezést, ám annyira elképesztően népszerű és ikonikus karaktere a Marvel Univerzumnak, hogy semmiképpen sem hagyhattuk ki.
Ugyanakkor egész egyszerűen egy gyilkos. Persze, nem ő az egyedüli „jó fiú”, aki embereket öl, elvégre Rozsomák kezein is elég sok vér szárad, ahogy Elektráén, de még Nick Furyén is. A Megtorlót azt teszi különlegessé, hogy a megbánás egyetlen szikrája nélkül intézi el a célpontjait. Ugyan van egy szigorú erkölcsi szabálya, hogy ártatlanoknak nem árt, mindenki más szabad préda, akikkel módszeresen, hideg precizitással végez. Rettegett hírnevét azoknak a kegyetlen és hatásos módszereinek köszönheti, amikkel leszámol ellenfeleivel. Tekintve, hogy a Marvel Univerzum bűnözői olyan világban élnek, amit rendszeresen fenyegetnek űrlények, démonok és dühöngő szörnyetegek, nem kéne ennyire reszketniük egyetlen embertől. De Megtorló hírneve mégis iszonyattal tölti el célpontjait.
A 70-es évek kőkemény, bosszútól hajtott önbíráskodóiról mintázott Megtorló képregényes karrierje a Sakál bérenceként indult a The Amazing Spider-Man 129. számában. Frank Castle-nek ez a változata kevésbé árnyalt és sokkal sekélyesebb, mint a modernebb párja, de még itt is a féktelen düh vezérli az alvilág ellen folytatott hadjáratában.
Az indíték Frank bűnözés ellen vívott egyszemélyes háborújára az 1975-ös Marvel Preview Presents: The Punisher füzetből derült ki. A tragikus múltja egy új mélységet adott a karakternek, amit az írók ki is használtak vendégszereplései során. Ezek közül a legjobban azok a történetek működtek, amikor olyan hősökkel állították szembe, akik számára a törvény szent és sérthetetlen. Hatásos ellenfél lett belőle, akin keresztül az írók eltérhettek a bűn és bűnhődés konvencionális szuperhősös eszményeitől. Erre a Frank Miller által jegyzett Fenegyereknek a Megtorlóval való közös kalandja különösképp kiváló példa.
1986-ban a Megtorló megkapta az első saját minisorozatát, a Vérkeringőt. Ez egy fordulópont volt a történelmében. Steven Grant és Mike Zeck elmentek egészen a Comics Code Authority által elfogadott normák határáig, és ezzel rengeteg modern Megtorló történet alapjait sikerült lefektetniük.
Más hősök elítélik Megtorlót a módszerei miatt, úgy tartják, a legegyszerűbb megoldást választja. De Frank Castle egyedül ehhez ért. Egy természeti erő, aki egy végtelen háborúban ragadt. Amíg lesznek bűnözők, addig lesz egy Megtorló is.

Előzetes oldalak mindkét történetből: