Netes Sajtókörkép #6

Miközben kint az időjárás igen szeszélyes, legalábbis itt a távoli Zalaegerszegen a tikkasztó hőséget időről-időre orbitális viharok és fagypont közeli hőmérséklet szakítják meg, idebent nincs is jobb annál, mint képregényes cikkeket olvasni. Na jó, egy van: képregényt olvasni. De ez most nem az a pillanat.

A múltkor egyébként kifejeltettem, hogy Harza Tamás és csapata a Kingpin kiadó honlapján egy képes gyorstalpalóban bemutatja Amerika Kapitánynak és pajzsának történetét. Marvel-fanatikusoknak kötelező!

A Netes Sajtókörképek állandó “vendége” Verebics János, aki blogján ezúttal az első Star Wars képregényeket vizsgálta meg az első film megjelenésének 35. születésnapja alkalmából. Ugyancsak egy közelgő évforduló volt az apropója egy újabb bejegyzésnek: az író a Beatles tagjainak képregényes megjelenéseit is sorra veszi A képregény hősei: a Beatles című írásában.

Chavez saját blogján ezúttal a RanXerox című kevésbé ismert, de annál durvább és erőszakosabb képregényt mutatja be.

A Random virtuális képregénymagazin blogján Emtrexx – folytatva egyik korábbi eszmefuttatását – ezúttal egyes itthon megjelent kiadványok példányszámát találgatja. Érdemes a kommentelő Bayer Antal véleményét is hozzáolvasni.

Recenziók:
Bauman Tamás: Majd ha Fagy! (ekultura.hu)
Hegedűs Tamás: Walking Dead 4 (ekultura.hu)
Farkas Dávid: Charax 3 (kepregeny.net)