Netes Sajtókörkép #38

Javában tombol a nyár, ami egyet jelent az uborkaszezonnal, illetve az egyik vezető könyvesbolthálózat már évek óta ezekben a hónapokban tartott akciójával. Szerencsére azért képregényes témájú cikkek továbbra is szép számmal születnek, íme a legfrissebb gyűjtésünk.

DeviszontNet interjú Tálosi Andrással az EpicLine közelgő indulása kapcsán.

A mozik már játszák az új Rozsomák-filmet, ennek apropóján Rusznyák Csaba a Könyvesblogon taglalja a karakter történetét, illetve a TOP 10 legjobb Rozsomák-képregényt.

Az MKSZ blogján megtalálható a 2013. júliusi sikerlista.

Az első Iron Man-képregényről, az RIPD – Szellemzsaruk című filmről és képregényről, valamint a Batman – A Kezdet Kezdete című animációs filmről Bayer Antal írt saját blogján.

Dani Áron összefoglalója a san diego-i Comic Con-ról a Reklámklub.com-on található, míg a prae.hu az X-men filmekről írt cikkét közölte.

A GeexKomix #62 immáron menetrendszerűen robogott be a Geekz oldalára. A szerzők ezúttal is Rusznyák Csaba, Nagy Krisztián és Chavez.

Verebics János is új életet lehelt blogjába, és két nagyszerű bejegyzéssel gazdagította azt: az első az eredetileg a Fandom 5. számában megjelent Ujjaik közt dalolt a szél – A szerzői képregény kezdetei Magyarországon online újraközlése, a második írás pedig a 20 éve elhunyt Cs. Horváth Tibor emlékére született összeállítás.

Recenziók
Galgóczi Tamás: Asterix a Római légióban (ekultura.hu)
Bauman Tamás: Deutsch mit Comics #1 (ekultura.hu)
Szabó Dominik: Sötét Kor #3 (ekultura.hu)