Netes Sajtókörkép #33

A 9. Nemzetközi Képregényfesztiválon többek között átadták az idei Alfabéta-díjakat is: a két kategória nyertesei megérdemelten Hegedűs Márton (Slusszkulcs Klán) és Csordás Dániel (saját képregényes blogja okán) lettek, akiknek ezúton gratulálunk, ahogy a tavaly remek évet zárt, idén Korcsmáros-díjjal kitüntetett Fazekas Attilának is!

A rendezvényt megelőzően az MKSz blogja minden egyes jelölttel villáminterjút készített, melyeket a következő felsorolásból érhettek el:
Stark Attila
Koska Zoltán
Hegedűs Márton
Csordás Dániel
Nóthof Ferenc
Süli Andrea
Felvidéki – Pertics
Fritz Zoltán
Fazekas Attila
Ács Zsolt
Vass Róbert
Bayer – Varga

Az MKSz blogján továbbá interjúk találhatóak a fesztivál külföldi vendégeivel is, így például Aleksandar Zograffal, Paweł Timofiejukkal és Michał Śledzińskivel.

Ugyancsak a Fesztiválon debütált Odegnál Róbert A hívó című képregényéből készült rövidfilmje is. Az alkotóval a Geekz készített interjút.

A Könyvesblogon Rusznyák Csaba összeállítása olvasható a Star Trek képregényekről. (Persze ettől függetlenül Star Wars mindörökké!)

Újabb csokornyi képregény-ismertető vár minket a már jól ismert szerzőktől a GeexKomix 59. részében.

A prae.hu-n Tóth Patrícia a gyerekképregényekkel foglalkozik cikkében.

Kovács Péter, a mandiner.hu szerzője találkozott minden magyar képregénygyűjtő példaképével, Kissferivel.

Fesztiválbeszámolót közöl a Geekz, a Műút, illetve az origo-hoz tartozó Kötve-Fűzve blog is, figyelemfelkeltőnek szánt címmel.

Angol nyelvű interjú ovlasható Huszka Zsomborral az Entertainment Fuse oldalon.

Recenziók
Bauman Tamás: Kísért a múlt (ekultura.hu)
Boros András: Vasember – Gyilkológép (Kötve-fűzve Blog)