Netes Sajtókörkép #24

Kalandos úton, de sikerült nekem is eljutnom a legutóbbi Hungarocomixra. Nektek hogy tetszett? Nekem dióhéjban annyi, hogy szombaton és vasárnap is befutottam, mindkétszer siettem, de sikerült egy kisebb készpénzszerű összeget otthagynom. ;) Most meg éppen összeszedtem az utóbbi időszak képregényes témájú netes cikkeit. Meg a Karácsony is közeleg: hát lehet ezt ép ésszel bírni?

Rusznyák Csaba, Nagy Krisztián és Chavez, a Geekz triója újra együtt a GeexKomix 53. epizódja alkalmával! Pókember, Image, Hellboy és (majdnem) 2000AD mindhalálig!

Újra van az amerikai megjelenéseket követő cikksorozat a Kneten: Ghavin első installációja folyó év 48-49. hetéről már elkészült, remélhetőleg hamarosan érkezik az újabb összefoglaló is.

Molnár H. Magor, az Irodalmi Jelen munkatársa kérdezte Lakatos István képregényrajzolót, Lencsilány karakterének megalkotóját képregényekről, és úgy általában az irodalomról.

Rusznyák Csaba készített interjút Kalyber Joe apukájával, Pilcz Rolanddal, aminek eredménye a Könyvesblogon olvasható. Ugyancsak itt jelent meg egy beharangozó a Marvel jövő évi nagy eseményéről, az Age of Ultron-ról.

Aki képregényt ajándékozna karácsonyra, de tanácstalan, hogy kinek milyet vásároljon, az a Könyvesblog ötletbörzéjén kutakodhat válasz után.

Az Endrődi István válogatott képregényeit bemutató keménytáblás kötet, a Pályázom a halhatatlanságra bemutatóját a legutóbbi KKK alkalmával tartották, melyről Verebics János írt saját blogján élménybeszámolót. Ha már Verebics: egy képekkel gazdagon illusztrált cikkében a Frankel Leó alakjával készült képregényeket mutatja be.

Recenziók:
Galgóczi Tamás: Asterix és a Normannok (ekultura.hu)
Bauman Tamás: 5Panels – Árral szemben (ekultura.hu)
Bauman Tamás: Random #1 (ekultura.hu)