Netes Sajtókörkép #22

Sajnos az anyagi síkon sok dolog akadályozza, hogy az ember kedvenc hobbijának hódoljon. „Mindenkinek arra van ideje, amire akarja” – mondhatnátok, úgyhogy megpróbálom a lehetetlent, és a kimaradt időszak cikkeit a most következő maratoni Sajtókörképbe sűrítem Nektek – hátha találtok olyan olvasásra érdemes, plusz infókat is tartalmazó írást, amit eddig nem ismertetek. Mert ugye ennek a rovatnak eredendően ez lenne a lényege.

A Geekz-en újra lett közölve, így immáron online is olvasható Nagy Krisztián eredetileg a Buborékhámozóban megjelent Rahan-cikke, valamint kikerült Rusznyák Csaba Marvel NOW! összefoglalójának első része is.

Verebics János blogja, amit előszeretettel raktunk bele minden egyes Sajtókörképünkbe (tekintve a sűrű frissítést), szóval ez a blog nemrég elérte a 20.000-es látogatottságot, amihez ezúton is gratulálunk. Emellett külön ajánljuk mindenki figyelmébe a legújabb Fazekas-kötet, a Bán Mór-féle Hunyadi-sorozat adaptációjának első részét „promotáló”, a kötet előkészületeit is bemutató írást!

Az utóbbi időben megjelent egyéb cikkek:
de Gaulle képregény
A képregény hősei: Lenin és a Nagy Október
CosmoKids – az űrtinik (nagyrészt) kéziratban maradt kalandjai
A Hádesz bolygó magyarjai
Anna Karenina szerelmei filmen és képregényen
„Mögöttünk Moszkva” – Panfilov hősei magyar képregényen
Alaksza Tamás kézjegye
Jégmezők lovagja – Alekszandr Nyevszkij képregényes emlékezete

Az MKSZ blogján olvasható egy érdekes interjú Dave McKeannel, illetve egy írás Szécsi Zoltántól az egyik Joe Sacco-kötetről.

Tálosi András az 5Panels honlapján osztotta meg élményeit a mindig remek Bone-, illetve a Darwyn Cooke-féle Minutemen képregényekről.

Szalóki Bálint összefoglaló cikke a Batman animációs filmekről a Népszabadság Online-on olvasható.

Dani Áron saját blogján fut ámokul:
Infinite Crisis
Mark Millar – Trouble
Flash: The Fastest Man Alive
Spider-Man: Hobgoblin Lives

Az Ekultúra főként recenziókat közöl, de a legutóbbi Holdfénycon is megihlette Szlacsin Antalt.

Rusznyák Csaba ezúttal sem hazudtolta meg magát, és csak ontja a képregényes cikkeket a Könyvesblogon. Megszűnik a Hellblazer, az utóbbi időben egyre magasabban szárnyaló Brian Wood kezei alatt új Star Wars képregény jelenik meg nemsokára Amerikában, Tolkien és a képregény furcsa esete, hogy csak a kimaradt időszakból csemegézzünk. Olvashatunk továbbá tőle a Marvel legutóbbi crossoveréről, a Spider-menről amelyben az Ultimate Spider-man és az eredeti univerzum Pókembere találkozik egymással. Ja és a végére hagytam a legjobbat: Star Wars képregény-történeti gyorstalpaló!

Com-x90 blogja is remek cikkekkel frissült. Mind közül a legérdekesebb a John Byrne-t bemutató írás, valamint a klasszikus Iron Man történet, a Demon in a bottle-ról szóló értekezés. Persze Katsuhiro Otomo zseniális mangáját, a Domut is elolvasta a blogger: meglepő az oldalán ilyen műről olvasni, de ennek én személy szerint csak örülni tudok.

Recenziók:
Com-x90: A Hihetetlen Pókember 5 (Napicomx Blog)
Galgóczi Tamás: Lucky Luke Pinkerton ellen (ekultura.hu)
Varga Júlia: K.O.H.O. (ekultura.hu)
Szabó Dominik: Walking Dead 5 (ekultura.hu)
Rusznyák Csaba: Walking Dead 5 (Könyvesblog)
Bayer Antal: Walking Dead 5 (Nero Blanco)
Bauman Tamás: Deveraux stripek (ekultura.hu)
Szabó Dominik: Bloodlust 1-2 (ekultura.hu)
Bayer Antal: Marvel+ 6 (Képregényblog)
Lénárd László: Sötét Erők (heti5kepregeny)
Bayer Antal: Sötét Erők (Nero Blanco)
Tálosi András: Sötét Erők (5Panels)
Lénárd László: Naruto (heti5kepregeny)
Bayer Antal: Lóbarátok (Nero Blanco)
Bayer Antal: Random #3 (Nero Blanco)