Netes Sajtókörkép 2012/5

A 8. Nemzetközi Képregényfesztivál utáni szokásos netes cikkdömping még hátravan, persze addig is rengeteg érdekes dolgot találni az interneten.

Mint az előző alkalommal, muszáj ismét az ekultura.hu-val kezdenem a cikkszemlét. A portál Youtube-csatornáján ugyanis interjúkat érhetünk el a hazai képregényes élet meghatározó szereplőivel, az idei Alfabéta-díj nyerteseivel, valamint a díjak átadásának pillanatait is megnézhetjük.

Ugyancsak az Ekultúrán olvasható Bauman Tamásnak az NBC jóvoltából még korábban megjelent Miriam Katin-kötetről írt cikke, valamint Galgóczi Tamás recenziója az Asterix – A főnökviadal című kötetről.

Továbbá a kepregeny.hu által közzétett áprilisi sikerlistát is az ekultura.hu-n találjuk, melynek élén (nem meglepetésre) a Walking Dead 3. kötete végzett.

A Nero Blanco blogon Bayer Antal rövid, képes beszámolója olvasható a Fesztiválról, illetve az azt megelőző történésekről.

Mivel nem sikerült feljutnom a Fesztiválra, ezért még nem tudom, hogy a Linea Comix égisze alatt megjelent Zórád-féle Egy jenki Artúr király udvarában kiegészítő tanulmánya Verebics János tollából megegyezik-e a saját blogján publikálttal, mindenesetre a netes írás nagyon érdekes, kifejezetten ajánlott a téma iránt érdeklődőknek. Ajánlatos egyébként az egész blogot végigböngészni, a korábbi posztok szintén érdemesek az olvasásra.

Rusznyák Csaba a Geekz-en lassan megünnepelheti GeexKomix sorozatának 50. részét, de ehhez még egy-kettőt aludni kell. A GeexKomix #49-ben addig is a közelmúlt amerikai füzetei közül ismertet néhányat, többek között itt a blogon is emlegetett Avengers vs X-men, vagy az Avengers: Assemble egy-egy részét.

Chavez (polgári nevén szintén a Fandom fanzin egyik szerzője) „új” blogján ezúttal Brian Wood 2006-os minijét, a Supermarket címűt ismerteti meg a nagyérdeművel.