Netes Sajtókörkép #18

A feszültség lassan a tetőfokára hág: még néhány nap, és itt az őszi börze! Remélem már ti is összeírtátok, hogy melyik sorozatból melyik számok vannak meg (én Pókemberrel, X-mennel, sőt a legutóbb Árnybíróval is „befürödtem”), megnéztétek, melyek azok az újdonságok, amiket feltétlenül be kell szerezni, illetve kik azok, akikkel mindenképpen beszélgetni kell, hiszen már jó fél éve nem is láttuk egymást. Amíg ezen töprengetek, mi összeszedtük az utóbbi pár nap netes termését.

Dani Áron ezúttal a Loeb-Sale páros egyik remekművét, a Superman For All Seasonst veszi górcső alá.

Nagy Krisztiánnak a Papírmozi képregényes szaklap 5. számában megjelent cikkét közli változtatások nélkül újra a Geekz Jodorowsky és Moebius Incal-univerzuma címmel. A francia fantasy képregények zászlóshajóját mi csak nagyon érintőlegesen ismerhettük meg, hiszen a Delta Vision jóvoltából megjelent Metabárók kasztja című kötet is ebben az univerzumban játszódik.

Ugyancsak a Geekz ad helyet Rusznyák Csaba újabb nosztalgikus posztjának, amiben az Uncanny X-men 211-re emlékezik.

Hupikék Törpikékről a Bélyegvilág.net.

Október 6-a alkalmából Verebics János saját blogján emlékezik.

Nem teljesen ide tartozik, ráadásul nem is netes cikk, de a Mondo magazin hamarosan megjelenő októberi számában olvasható egy írás tőlem Monkey Punch legendás mangájának, a Lupin III-nek legújabb rajzfilmes feldolgozásáról. A magazin honlapja: Mondo.

Recenziók:
Sergő Z. András: Papp Laci – A londoni olimpia bajnoka (filmtekercs.hu)
Galamb Zoltán: Kalyber Joe 6 (ekultura.hu)