Mesék az ágy alól

Cím: Mesék az ágy alól
Szerző(k): Lakatos István
Kiadó: Kaméleon Komix
Ár: 3600 3200 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 96 oldal
Megjelenés: 2017.12.09.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

A Lencsilánnyal befutott Lakatos István rövidebb képregényeit gyűjti egybe a Kaméleon Komix új kiadványa, a Mesék az ágy alól.

Az B5-ös kiadvány először a Hungarocomixon lesz kapható.

Tartalom: A kis gyufaáruslány, Misere Homine – Ember, irgalmazz, Fekete csönd, Vasárnap, Pryck és Gríga, BAB, Lencsilány és a Kisgömböc, A Bádogember meséje, és a B.E.S.T.I.A képregények.

Lencsilány és a Kisgömböc. Luther űrinkvizítor és hűséges kutyája, Vackor. Bodag, Mókár, Sercli és Zsófi. Mi a közös ezekben a képregényhősökben? Mindannyian Lakatos István fékezhetetlen képzeletéből pattantak elő, hogy aztán egy olyan fantasztikus mesevilág lakói legyenek, ahol vidáman megfér egymás mellett a gőzmeghajtású űrhajó, a szörnyekkel bandázó kislány és a kert végében parkoló Polski Fiat. És ahol teljesen természetes, hogy amíg valaki kotyogós kávét főz a panellakás konyhájában, keresztültrappol a nagyszobán egy Tyrannosaurus rex! És hogy kicsoda Lakatos István? Ő olyan mint Pom Pom: hol ilyen, hol olyan. Egyszer elfoglalt illusztrátor, máskor díjhalmozó regényíró. Most épp visszatért a képregényekhez, és kötetbe rendezte az elmúlt bő egy évtizedben itt-ott megjelent korábbi munkáit. A Mesék az ágy alól történetei mind-mind aprócska ajtók a csupa kalandot és izgalmat kínáló Lakatos-univerzumba – aki kedveli Andersent, a sci-fit, a dark fantasyt, a horrort, a retrót és a dinoszauruszokat, bátran lépjen be rajtuk, nem fogja megbánni!