Marvel+ 2013/4

Cím: Marvel+ 2013/4
Szerző(k): Joss Whedon, John Cassaday, Laura Martin, Rob Rodi, Mike Choi, Frank D'Armata, Gail Simone, Alvin Lee, Rob Ross, Eric Vedder,
Kiadó: Kingpin
Ár: 990 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 72 oldal
Megjelenés: 2013. július
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:

Megjelent, és már kapható is az újságárusoknál a Marvel+ új, 10. száma, benne a szokásos X-men folytatás mellett Thor, illetve egy most induló Deadpool-képregény.

X-MEN
Az újjáalakult X-Men első küldetése egy túszszabadítás volt egy jótékonysági gálán. Rövidesen kiderült, hogy a terroristákat egy Ord nevezetű földönkívüli vezeti, aki a Résvilágról jött. Mire legyőzték Ordot, és hazatértek, megtudták, hogy amíg ők harcoltak, dr. Kavita Rao bejelentette, sikerült izolálnia a mutáns gént… és gyógymódot találnia rá.
Ezek a hírek megrázták és felzaklatták a Xavier Intézet közösségét. A diákok izgatottá, zavarttá váltak, és maga az X-Men sem tudta, hogyan kezelje a helyzetet. Eközben Bestia titokban meglátogatta dr. Kavita Raót (régi kollégáját), akitől kapott egy mintát a szérumból, hogy ellenőrizhesse az eredményeket – és talán ki is próbálja magán.
Nick Fury, a SHIELD parancsnoka megerősítette Küklopszot abban, hogy Ord zsoldosai SHIELD fegyvereket használtak. De ennél többet nem volt hajlandó elárulni. Késő éjszaka, mialatt Bestia a szérumot tanulmányozta laborjában, döbbenetes felfedezést tett. Az X-Mennek haladéktalanul a Benetechbe kell mennie.

THOR
Példátlan vihar tombol Midgardon. Thornak sikerül lecsendesítenie, ám elméjét Zefír különös feltűnései ködösítik, mialatt útnak indul, hogy kiderítse a vihar okát…
Úgy tűnik, hogy a hipertéren át döbbenetes sebességgel száguldó vándor bomlasztja a Föld naprendszerét.
Csakhogy ez nem holmi vándor: hanem Ego, az eleven bolygó, aki valamiképp elhagyta pályáját a Fekete Galaxisban, és önerőből utazik a légüres téren át. Amint Thor alászáll, hogy feltartóztassa, az idegen megállítja őt. Óva inti, ne próbálja meggátolni Egót, hogy beteljesítse végzetét.
Bár a tudomány embere, túlságosan is érdekli őt Ego sorsa…
Ám az idegen jóval több mint ember. „A teremtője vagyok” – közli, és egy sugárnyalábbal visszaveti Thort az űrbe…

DEADPOOL
Harmadik történetünkben bemutatjuk a Marvel Univerzum legújabb csillagát, Deadpoolt. Wade Wilson ugyanazon az X-Fegyver programon esett át, mint régen Rozsomák, csak már egy újabb formáján: még nála is sokkal gyorsabban gyógyulnak be a sebei. Apró mellékhatásként a bőre olyan szinten elcsúfult… nos, ezért visel maszkot. Deadpool zsoldos és kissé dilis… de kiváló harcos.