Mark Millar tehetségkutató pályázata

Rengeteg kiváló és sok kevésbé sikerült képregény alkotója, a skót Mark Millar pályázatot hirdetett ismeretlen íróknak és rajzolóknak. A pályázók közül a legjobb 12 (6-6) pénzdíjban részesül, illetve lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A Trikorder írja:

Szeptember 28. és november 30. között várják a jelentkezőket, akik közül hat írót és hat művészt választanak ki, hogy megjelenjenek a Millarworld Annual 2016 című kiadványban. A megjelenés mellett a nyertesek pénzdíjat is nyernek, ami megegyezik a nagyobb kiadóknál hagyományosan kezdő fizetéssel (az írók 90 dollárt kapnak oldalanként, a művészek pedig 200-at).

Millar azt nyilatkozta, hogy az elsődleges célja, hogy azok a tehetséges alkotók is lehetőséget kapjanak a megjelenésre, akiknek ez önerőből nem menne. Tervei szerint a pályázatot minden évben kiírják, ezzel pedig újabb és újabb fiataloknak teremtheti meg a lehetőséget arra, hogy berobbanjanak a képregényes világba.

A művek beadási határideje november 30., a győztesekkel pedig december 25-ig veszik fel a kapcsolatot. Íróknak itt, rajzolóknak pedig itt érdemes körülnézniük.

millarworld

Forrás: Trikorder