Magyar rapszódia

Cím: Magyar rapszódia
Szerző(k): Vittorio Giardino
Kiadó: Frike
Ár: 4200 4000 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: ? oldal
Megjelenés: 2019.05.12.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

A Frike Comics kiadónak hála végre magyarul is olvasható lesz Vittorio Giardino Magyar rapszódia című képregénye! Az olasz alkotó által 1982-ben kitalált karakter, az ex-kém Max Friedman rögtön az első kalandjában az 1930-as évek Budapestjére érkezett, ez a történet jelenik most meg nálunk is.

Vittorio Giardino a 15. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál vendége lesz, így minden bizonnyal alkalom nyílik dedikáltatni is a kiadványt.

E mellett a Frike Comics egy erősen limitált példányszámú portfoliót is megjelentet Giardinotól, amit a magyar@frike.net címre küldött e-maillel lehet előrendelni. Ennek ára 3900 Ft lesz.

Kedves magyar barátaim, évek óta vártam már, hogy megjelenjen a „Magyar rapszódia” abban az országban, ahol a cselekmény nagy része játszódik. Úgy tűnik, hogy közel van már ez a pillanat, aminek nagyon örülök, mert régóta kedvelem az országukat.

1972-ben látogattam először Budapestre. Bécsből érkeztem és az autópályáról letérve kacskaringós utak labirintusába tévedtem, ami dimbes-dombos vidékek kertjei és alacsony házai között vezetett. Nem is gondoltam, hogy már megérkeztem a városba, amíg egy kanyar után meg nem láttam a Dunát.

Nagyon széles volt, és a folyón túl Pest terült el, amíg a szem ellátott. Nem is képzeltem volna, hogy ilyen nagy; addig a pillanatig a város számomra mindössze egy távoli legenda volt. De Budapest egy igazi, nagy főváros volt.

Ahogy átmentem az Erzsébet-hídon a Horváth tér felé, arra gondoltam, hogy valószínűleg Max Fridman is járt erre. Fridman a történetem főszereplője, amely 1938-ban játszódik, abban az időszakban, amikor Magyarországot Horthy tengernagy irányította.

Remélem, hogy lehetőségem nyílik visszatérni a lenyűgöző országukba, mihelyt kiadják a könyvemet.

Üdvözlettel,
Vittorio Giardino