Lámpások

HBO Original sorozatként debütál a DC népszerű Zöld Lámpás alakulata – Hivatalosan is berendelték a Lámpások (Lanterns) című DC sorozatot, amely a Zöld Lámpás Alakulat két karakterére, az újonc John Stewart-ra és a Lámpások között legendának számító Hal Jordanre fókuszál.

HBO Original tartalomként érkezik a Warner Bros. Television és a DC Studios közreműködésével a Lámpások (Lanterns) című 8 részes sorozat, amely a méltán népszerű szuperhős alakulatra fókuszál. A sorozat showrunnere és executive producere az Emmy-díjra jelölt Chris Mundy (True Detective: Night Country, Ozark) lesz, míg az Emmy-díjas Damon Lindelof (HBO Watchmen, A hátrahagyottak) és az Eisner-díjas Tom King (Mister Miracle, Supergirl) közösen írják a sorozatot, és executive producerként is közreműködnek.

A sorozat az újonc John Stewart-ra és a Lámpások között legendának számító Hal Jordanre fókuszál, két intergalaktikus zsarura, akik Amerika szívében nyomozva rábukkanak egy sötét, univerzumokat fenyegető veszélyre.

Casey Bloys, az HBO és Max tartalmakért felelős vezető elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy újra együtt dolgozhatunk Chris Mundyval és Damon Lindeloffal, akik a DC „Zöld Lámpás” újragondolásában Tom partnereként működnek közre. James (Gunn) és Peter (Safran) DC-univerzumról alkotott elképzelésének részeként ez az első élőszereplős DC sorozat, amely egy izgalmas, új korszakot fog elindítani.”

James Gunn és Peter Safran, a DC Studios társelnökei hozzátették: „Nagyon örülünk, hogy Chris, Damon és Tom vezetésével ezt a korszakalkotó DC-címet az HBO-ra hozhatjuk el. John Stewart és Hal Jordan a DC két legkedveltebb karaktere, és a Lámpások egy teljesen eredeti detektívtörténetben kelti őket életre, amely szerves részét képezi annak az egységes DCU-nak, amelyet jövő nyáron a ‘Superman’-nel indítunk útjára.”

Forrás: Warner Bros Discovery