Kulo City a Daazón (Kulamajmok az interneten)

A Kulo City eredetileg Stark Attila diplomamunkája volt, amit önállóan is kiadott a Roham Kiadó. A képregényből, képesregényből, street art kódexből Kostil Danila csinált filmet, amely decemberben a Daazo.com oldalon nézhető meg három részletben.

Stark Attila képzőművész munkáit számos budapesti szórakozóhelyről ismerhettük már, sok kocsma belső terét dekorálta, festette, keltette életre. A kocsmák közötti vándorlás során készült feljegyzésekből, rajzokból állt össze a diplomamunka koncepciója, amelyre lecsapott a Roham kiadó, és megjelentette nyomtatásban.

A kép-regényből, képes-regényből, street art kódexből Kostil Danila csinált filmet, a Kulo City filmváltozatát először a Műcsarnokban mutatták be, majd a NextArtban egy kiállítás keretében lehetett megnézni, illetve limitált példányszámban DVD-n is elérhető volt. A 42 perces rövidfilm három részletben kerül fel a Daazo.com online videómegosztóra: az első részt (I like) december 6-án hozta a Mikulás, a második rész (I hate) december 13-án kerül fel, a befejező epizód (I want) pedig december 20. után lesz látható.

“Budapest, rettentő szutyok hely, mégis itt élünk, kénytelenek vagyunk” – indul a Kulo City. “A kisfilm a bulik, a lelkesültség és a letargia ezredfordulós Budapestjének lenyomata, mely egyszerre nemzedéki, vicces, ironikus, szemtelen, laza, mégis megrázó.” – áll a szinopszisban. Kocsmázások, haverok, utcaképek, festés, írás, megélhetés, barátnő, vágyak, álmok, csalódások, megcsalás, szerelem, félelem – ezekből a szilánkokból áll össze a Kulo City egy filmmé.

A folytatás december 13-án és december 20-án érkezik, érdemes követni a Kulo City Facebook oldalát, ahol a filmhez kapcsolódó egyéb érdekességek is megjelennek majd.

Kulo City a Daazón: daazo.com/kulocityfilm/films
Kulo City a Facebookon: facebook.com/KulocityFilm