Köpeny és Kard

Cím: Köpeny és Kard
Szerző(k): Bill Mantlo, Rick Leonardi, Terry Austin
Kiadó: Bubibolt
Ár: 4500 4000 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 200 oldal
Megjelenés: 2020.11.30
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: bubibolt.hu

Köpeny és Kard két otthonról elszökött tini volt, akiket elraboltak és egy új kísérleti szert próbáltak ki rajtuk, amitől különleges képességeik lettek. Míg Köpenyben az örök Sötétség éhezik, és várja, hogy jóllakhasson az emberek „életerejével”, addig Kard a benne túltermelődő fényt kénytelen kiadni valamiképp. Látva a hozzájuk hasonló, otthonról szökött, bűnözők kezei közé került gyerekek nyomorúságos sorsát, a két hős úgy dönt, képességeik segítségével leszámolnak a tehetetlen gyerekeket kizsákmányoló alvilággal.

Ám mindaz a szörnyűség, amit látnak, az ő lelküket is megviseli, így segítséget kérnek Francis Delgado atyától, aki próbál menedéket és támaszt nyújtani a két fiatalnak, miközben a 21. körzet nyomozója, Brigid O’Rielly a nyomukban jár.

Bill Mantlo és Rick Leonardi 4 részes minisorozata először a Csodálatos Pókember számaiban jelent meg magyarul több részletben, kihagyásokkal (az utolsó szám nem is került bele a sorozatba). Ezúttal új fordítással, egyben, hiánytalanul kerül kiadásra a Bubi Bolt révén. Ráadásként a kötet a Köpeny és Kard második szériájának 1-4. számait is tartalmazza.