Kilenc mondatban: Marvel Movie Collection

Az Eaglemoss korábbi Marvel figuraszériája nem nyerte el tetszésemet: kis méretük és olykor gagyi festésük nem érte el az ingerküszöbömet, ezért picit szkeptikus voltam az újabb Eaglemoss sorozattal, ami (talán a kelet európai kivonulásuk miatt) már a DeAgostini lobogója alatt érkezett.

Kellemesen csalódtam!

Az első négy figura (Vasember, Amerika Kapitány, Vaspók és egy meglepően hatalmas Hulk) mérete majdnem a duplája az említett szériának, ennek köszönhetően felismerhetők az arcok, a festésük pedig sokkal jobban sikerült, ami meg talán annak köszönhető, hogy a filmekben látottak pontos másolatát igyekeztek visszaadni, nem pedig egy átlag képregény-színvilágot kikeverni.
Persze nincs kizárva, hogy szerencsém volt, és olyasvalaki pingálta a hozzám került példányokat aki kialudta magát és már túl volt a napindító kávéján!

A figurák pózolnak ahogy kell, vagányul merednek a világba, lendülnek támadásba, vagy csak feszítik az izmot az örökkévalóságig műgyantába öntve.

A mellékelt füzetek is rendben vannak: az adott karakter eredetébe és filmes karrierjébe kapunk pár oldalas betekintést, majd a filmek egy-egy fontosabb pillanata került kivesézésre.
Az összeépíthető Vasember magazin magyar változatát is ez a csapat készíti, tehát nincsenek félrefordítások és egyéb csacskaságok!

Szóval elégedetten csettintek, még akkor is, ha a hitelességet igazoló bizonylat(ocska) sorszáma egyetlen esetben sem egyezik meg a figuráéval!
Hiába no, a Sas elszállt, de a szelleme tovább él! :)

mano


A gyűjtemény megrendelhető a kiadó weboldaláról: https://bit.ly/3d6gyCD
Használd a promóciós kódot: MARVELPROMO

Legyen saját MARVEL univerzumod!

Az MMC sorozat: