Ganxsta Zolee, Gáspár Tamás és a Kartel (Képzeneregény #1)

Mivel a képregény a hobbim és a zenélés pedig maga az élet, szívesen veszem, ha a két művészeti ág között kapcsolódási pontot találok, ha pedig magyar vonatkozás is van, az külön örvendetes. A szép, újonnan indult blogunkon ezentúl nyomába eredek a zenés képregényeknek és képregényes zenéknek, legyen akár a borító, a klipp, dalszövegek, vagy egy zenész/író/rajzoló a kapcsolódási pont.

Tudom, hogy generációmnak nem én vagyok az egyetlen olyan tagja, akinek a szülei addig-addig hangoztatták otthon, milyen borzalmasan ordenáré ez a „Gengszter Zoltán” rapzenekar, hogy a kíváncsiságtól hajtva végül a sarki lemezbolt pénztáránál kötött ki, hogy havi zsebpénzét egy Kartel kazettára költse. Zana művészúr szövegeiből megtudtuk, amit nem lett volna szabad, és mivel a lemezborítókon nem volt szöveg, a suliban együtt találgattuk, tényleg jól értettük-e, hogy „Ha #^@* vagy neked is meg$>&@ák a Đ&@$!” A 2001-ben megjelent „Pokoli lecke” című nagylemez nem csak azért váltotta ki sokunk tetszését, mert követte a külföldi nu metal és rap metal trendet – ami bejött nekünk – és már akkor is tudtuk, hogy a lemezen közreműködő Deák Bill vagy Tátrai Tibusz komoly figurák. Amivel a csapat végleg szívünkbe lopta magát, az a gyönyörű, részletes, képregényes stílusú rajzokat tartalmazó borító , melyeket Gáspár Tamás jegyez.


(Kattints a képekre a nagyobb mérethez!)

A zenekari tagok Dél-amerikai diktátorként, drogbáróként, indián sámánként, patás ördögként vagy éppen barbár harcosként köszönnek vissza a borítóról.

A borítóhoz és a szövegvilághoz illeszkedő képregényes hangulatú, animált videoklipp készült a Dogfish súdió jóvoltából, az első kislemezhez, „Döglény for prezident” címmel:

A képregényes Ganxsta-promóció itt azonban nem ért véget. A Gamestar magainban Kartel képregénysorozat indult. Ha valaki őrzi ezeket a remekműveket, ne tartsa tovább titokban!