Képregénymúzeum #4 – Az X-9-es titkosrendőr kalandjai 2.

Cím: Képregénymúzeum #4 – Az X-9-es titkosrendőr kalandjai 2.
Szerző(k): Leslie Charteris, Alex Raymond
Kiadó: Magánkiadás
Ár: 4800 Ft
Formátum: album
Terjedelem: 200 oldal
Megjelenés: 2021.10.31.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

Október 31-ére, a börzére jelenik meg a Képregénymúzeum negyedik kötezte, benne az X-9-es titkosrendőr kalandjainak folytatásával.

A sorozat negyedik kötete folytatja a Secret Agent X-9-sorozat Magyarországon megjelent történeteit.

A kiadvány Charles Flanders két történetét tartalmazza. Különlegessége, hogy a magyar szerkesztők az amerikai The Big Little Book sorozatához hasonló „képes regény” formát adoptálták: összefüggő szöveg és egy képkocka kombinációját. Érdekes, hogy hazánkban ennél a kiadváynál alkalmazták először a „képregény” szót, pedig a gazdagon illusztrált történet jobban illett volna rá.

A korabeli újságok azzal indokolták az áttérést a szóbuborékos képregényekről a szövegtömeggel nyakon öntött, csökkentett képanyagú kiadványokra, hogy ezt a formát „a magyar olvasóközönség igényeihez alakították”.

Az Autótolvajok és A láthatatlan ellenség, melyek az X-9 sorozat 16 és 19. története volt, 1938. januárjában és májusában jelentek meg a Képes Regények-sorozat 3. és 6. köteteként.

A kísérőcikk Charles Flanders színrelépésétől az X-9-es 2008-as búcsúzásáig tart, megemlítve a mozgóképes változatokat is.

Előzetes oldalak:

Előjegyzéseket a kepregenykedvelok@gmail.com címre 2021. október 10-ig várnak.