Képregény özön és egy nagy visszatérés

Új év új hónap, és az asztalomon felhalmozódott rejtvénylapok figyelmeztetnek, hogy itt a képregény szemle ideje.

Nézzük először a ZsebRejtvény lapokat!

A ZsebRejtvény Színes 2008/6-os számában ezúttal sajnos csak egy comic strip szerénykedik a Fazekas Attila-Kiss Ferenc párostól. A 3 képkockás képregénycsík főhőse Semmi Áron, akinek ezúttal a szavazatát akarják magukénak tudni mindenféle faramuci pártok.

A ZsebRejtvény Extrában viszont Vigh Gyula tart oktatást a tökéletes hóemberről egy egész oldalban. Ugyancsak Vigh Gyulától találunk egy színes képregényt a Kacagó című vicc-karikatúra-rejtvény újság hátlapján.

A folytatásos képregényekre rágyógyultak két végéhez közeledő és egy friss, ropogós sorozattal találkozhatnak.

A Füles jövő hét szerdán megjelenő számában ér véget az Alice Csodaországban című meseregény Kiss Feri és Baracsi Gabriella nevével fémjelzett kicsavart változata.

A Kedvencben már az 5. résznél tart Téjlor színes vadnyugati története Old Night főszereplésével.

A Kis Fülesben viszont a januári számban kezdődött Podmaniczky Ferenc új színes képtörténete A Nóbel-díjas ötlet címmel. (Tudom, hogy Nobel rövid o-val írta a nevét, de mit csináljak, ha így szerepel az újságban?) A rajzoló ismét egy Király Vilmos mesejátékot dolgozott fel. A főszereplő egy feltaláló, akinek az a bánata, hogy a maszkabálakon mindig pórul jár, bármilyen jelmezben is próbál villogni.

A végére maradt a Fülesbagoly és az Extra Fülesbagoly.

A Fülesbagolyban, ahogy már megszokhattuk, a Kalandorok című, különálló történeteket felvonultató sorozat található. A januári számban Balog Zoltán hóbortos hőse ezúttal a jeti nyomába ered.

Az Extra Fülesbagoly 2009. téli számában viszont igazi meglepetésre bukkanhatnak a magyar képregények szerelmesei. A lány, aki pénzt árult egy humoros bűnügyi történet, melynek a címe magáért beszél. Dan J. Marlowe elbeszélését Kiss Ferenc írta át képregényre és a képregény porondjáról régóta eltűnt Berényi Béla rajzolta. Kis ajánlómban ritkán szoktam kiemelni bármit is, de ennek a 4 oldalas történetnek a beszerzését erősen javallom.