Képregény Info 2008/18

Ó, már megint késtünk egy napot. Sebaj, még mindig aktuális a tegnapi hírlevél!

Ballonok és buborékok Pécsett

2008. június 19-én délután 5 órakor nyílik meg a „Ballon és buborék” (Filatures et phylactères) című belga képregénykiállítás. A krimi műfajának szentelt tárlaton 110 felnagyított képregényoldal tekinthető meg, köztük klasszikus krimiírók adaptációi Simenontól Steemanig, illetve eredeti művek Hergétől Jean Van Hamme-ig. A kiállítás helyszíne a Művészetek és Irodalom Házának Martyn Ferenc tetőtéri galériája. A kiállítást Jean Auquier, a brüsszeli képregénymúzeum igazgatója, a kiállítás kurátora nyitja meg. A tárlat július 28-ig látható, és kapcsolódik a pécsi KultMegálló rendezvénysorozathoz is.

Képregény Kedvelõk Klubja, június 26
2008. június 26.-án (csütörtökön) 18 órától a Szimpla kertben (1075. Budapest, Kazinczy u.14.) Bodó Balázs lesz a Képregény Kedvelők Klubja vendége. A beszélgetés címe: “Kátrány, Kalóz és a többiek”, avagy a szerzői jogok, a jogdíjas alkotások archiválása és közzététele a neten, valamint egyéb, jogdíjakkal kapcsolatos témák.

Friss megjelenések
Már kapható a Delta Vision felnőtt mangasorozatának, a Berserknek a 2. kötete.
Az Egmont újra kiad Tintin képregényeket. Az első két kötet (A törött fül és A Fekete-Sziget) premier előtt már bemutatkozott a 4. Magyar Képregényfesztiválon, a napokban pedig eljut a boltokba is.

Trailer
A Képes Kiadó két új képregényéhez készült ajánlófilm:
Fabulák 1: Legendák száműzetésben: http://www.freevlog.hu/video/13643.html
Nagyfelbontásban, limitált ideig itt: kepregeny.net/?p=2792
Sörmesterek 2: Margrit, 1886 : http://www.freevlog.hu/video/13706.html

Előkészületben
Júliusban két képregénykötettel jelentkezik a Delta Vision. Második részéhez érkezik az Angyalok Menedéke és új sorozatként indul a Trigun. Mindkettőnek a címlapja látható a www.kepregeny.info/elozetes.php oldalon.
Az augusztusi Batman-film bemutatóhoz kapcsolódva már júliustól kapható lesz a Képes Kiadó következő, immár hatodik Batman-képregénye. A kultikus Arkham Elmegyógyintézet írója Grant Morrison, illusztrátora Dave McKean. A kötet címlapja és több oldalnyi előzetese szintén a Képregény Info holnapon tekinthető meg.
A nyári Animecon alkalmából jelenik meg a MangaFan legújabb sorozatának, a Death Note: A halállistának az első kötete.