Képernyőről képregénybe

Ha már a népszerű akciósorozatoknál tartunk, természetesen nem mehetünk el szó nélkül a 24 mellett sem, melynek rajzos (olykor eredeti jelenetekkel alátámaszott) kifigurázására egy egész honlap épült. A 24thecomicstrip.com egy ádáz rajongó műve, aki valószínűleg egyetlen részt sem mulasztott el Jack Bauer kalandjaiból – ennek is köszönhető, hogy képregényeiben egy csomó belső poénnal él, amik csak azok számára érthetők, akik követik a sorozatot. Így viszont még figyelemreméltóbb, hogy szerzője átlagosan hetente tudja frissíteni a honlapot.

Mint a fenti rajzon is látható, a 24thecomicstrip.com alkotója fényképes háttereket is használ: innen már csak egy lépés Jim Bonig sorozata (smalltide.com/lostcomics), melyben a Lost kapja meg a magáét. Bonig (aki talán a Magnum azonos nevű epizódszereplőjéről nevezte el magát) tulajdonképpen a legkézenfekvőbb eszközt használja a parodizálásra: a sorozatból kiragadott eredeti képsorokat tölt meg új tartalommal – olyasmi ez, mint a Beugró Utószinkron című játéka, csak épp képekben, kockánként elmesélve. Alább például Jack agonizál az őserdőben, a szerző szerint azért, mert a repülőgépen felszolgált kaja megfeküdte a gyomrát – a képre kattintva kiugrik a teljes sztori:

De ugorjunk vissza megint a klasszikus, rajzolt comic stripre, és ezzel együtt az Action Tripre: a honlap A szökés mellett a Született feleségek-ről, illetve annak videójáték-változatáról is megjelentetett egy képet kamukritikákkal, de a témában találtunk sokkal kedvesebb karikatúrát is, amely a sorozat Disney-változatát mutatja be. Az öt háziasszonyt itt egy-egy ismert Disney-hősnő jeleníti meg, akik mindegyike a kedvesére panaszkodik. “A férjem egy állat” – mondja A Szépség és a Szörnyeteg szebbik fele, miközben Hófehérke azon bosszankodik, hogy a férje rendre egyedül hagyja a hét kicsivel, Csipkerózsika pedig annyira unja a párját, hogy állandóan alvást mímel:

Hasonlóan szellemes miniképregényre bukkant a Sorozatjunkie a Doktor House-zal kapcsolatban. A Rumblo Funhouse oldalán megjelent rajzos történet feltárja Wilson nagy titkát, miszerint szerelmes a mufurc címszereplőbe – ezt azonban kénytelen magába zárni, mikor kiderül, hogy House inkább Cuddyra bukik. A történetből csak egy kis ízelítőt adunk, a teljes sztoriért tessék a képre klikkelni:

[origo] Apats Gábor 2009.03.08.

Oldalak: 1 2