Batman: Arkham Asylum (A Játék)

A Rocksteady Studios állta a szavát, és megjelentették a Batman: Arkham Asylum demóját!

Sajnos a Batman: Arkham Asylum PC-s megjelenését elhalasztották szeptember 15-re, ám ez nem befolyásolja a demó megjelenését, ami a fejlesztők ígéretéhez híven meg is érkezett a maga tiszteletreméltó 2,03 GB-os méretével.

A testes csomagban végre közelebbről is megismerkedhetünk a maszkos bűnüldözővel, valamint megcsodálhatjuk a PhysX által csúcsra járatott fizikát, és ha van megfelelő felszerelésünk, a Rocksteady Studios munkáját 3D-ben is élvezhetjük, de mind közül a legfontosabb, hogy kideríthetjük, a játék valóban megérdemli-e az eddigi 90 százalékos értékeléseit, vagy csak az Eidos manipulálása miatt teljesít ilyen jól. (pcguru.hu)


[2009. február 1.] Pompázatos tréler jelent meg, Batman és Joker rajongóknak kötelező darab!

A mozifilmekben már untig megbámult kékeszöld, híres hollywoodi villámfényben megmutatott kovácsoltvas kísértetkapu után vérdebil jeleneteknek lehetünk szemtanúi. Szegény Batman jól elkapta Jokert és bezárta az elmegyógyintézetbe, de aztán kiderült, hogy mégis Joker csapdájába esett bele. Főhősünk legnagyobb sajnálatára így már nem eheti meg kedvenc gesztenyepüréjét, mert le kell harcolnia a legveszélyesebb őrülteket és magát Jokert! (hardwired.hu)

Batman_Arkham_Asylum_PC_muvi_gameplay.wmv (20Mb)


[2008.8.13] Bizony, bizony, mondhatni szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen csak pár napja vehetjük kézbe a Batman – Arkham Elmegyógyintézet c. kötetet, és máris hallhatunk a legújabb Batman játékról, mely e történet alapján készül…

A hivatalos bejelentés még egy kicsit várat magára, de nincs olyan messze: a rocksteadyltd.com honlapon már fut a számláló, és péntek este kiderülnek a részletek is.

A játék egyébként PS3 és Xbox-ra készül, a tervek szerint 2009-ben fog megjelenni a Warner és az Eidos Interactive összefogásában és a RockSteady Studios fejlesztésében.


[2008.08.13.] Beyond silence talált egy kis plusz infót:

Batman: Arkham Asylum – Az első részletek

  Sajnos egyelőre meglehetősen szűkmarkúan mérik az információt, de azt már tudjuk, az Emmy-díjas Paul Dini (a nagysikerű rajzfilmsorozat írója) által felvázolt történet egy rabszállítással kezdődik, ami nem egészen úgy sikerül, mint ahogy azt a hatóságok eltervezték, s így Joker hamarosan egy seregnyi bűnöző élén találhat ki különböző halálnemeket, amivel álruhás nemezisét a könnyfakasztóan megható viszontlátás esetén megörvendeztetheti.
  Phil Roger, az Eidos Interactive CEO-ja szerint olyan akció-kaland készül, ami mind a játékosoknak, mind a rajongóknak megelégedésére szolgál. Batman-t ilyen formában még sosem láthattuk egyetlen játékban sem, s a boldoguláshoz egyaránt szükség lesz Bruce Wayne intuitív nyomozói képességére (ne a Sherlock Holmes-féle deduktív logikára gondoljatok), és kiemelkedő közelharci ismereteire.
  Marin Tremblay, a Warner Bros. Interactive Entertainment elnöke a szemkápráztató grafikát és a sötét, hangulatos atmoszférát emelte ki, miközben a 2009-ben megjelenő projektet méltatta.
  A célplatformok között a PS3 és az X360 mellett a PC-t is megtaláljuk. A kiadásért a Warner és az Eidos közösen felel majd. Előbbi Észak-Amerikában, utóbbi a világ fennmaradó részén teríti a további információk hiányában egyelőre ígéretesnek tekinthető projektet. (gamestar.hu)

Batman: Arkham Asylum bejelentve

  Készül a legújabb Batman-játék, amit az Arkham Asylum címmel láttak el. Nem szabad azonban összekeverni azzal a Batman-játékkal, amiről tegnap írtunk.
  Ezt a Batman a játékot a Rocksteady Studios műhelyében készítik, a kiadásról pedig az Eidos csapata gondoskodik. Jelen állás szerint 2009-ben lesz megvásárolható PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra, de persze addig sok minden változhat.
  A történet egyik Batman-filmhez sem kapcsolódik, és Gotham legsötétebb helyére, az Arkham elmegyógyintézetbe visz el minket. Egy rutin rabszállítás balul sül el, és ennek következtében Jokernek esélye nyílik gonosz tervének végrehajtására, Batman pedig hirtelen egy seregnyi gonosztevővel találja szemben magát.
  A játék a hírek szerint azzal kezdődik, hogy Joker megadja magát a rend őreinek, és önkéntesen bevonul az intézetbe, hogy aztán ott átvehesse a hatalmat, mert van valami értékes tárgy abban az épületben. A történet megírásában a Bioshockot is jegyző Paul Dini segédkezett.
  A játékról a leplet az augusztusi Gameinformer magazin rántotta le. Az újság amúgy kétféle borítóval lesz kapható, és mind a kettőn az Arkham Asylum egy-egy művészi munkája látható majd.
  Az Arkham Asylum az Epic-féle Unreal Engine 3-mal kápráztatha majd el a játékosokat. Nem utolsó sorban a fejlesztőknek sikerült megszerezniük az utóbbi 70 (!) év Batman képregényeire szóló jogokat – lesz honnan ihletet meríteni, az már biztos. A Rocksteady hivatalos oldalán megjelent egy rejtélyes visszaszámláló, valószínűleg amikor lepereg, elénk tárja majd a játék weboldalát. (pcguru.hu)

Oldalak: 1 2