J. Michael Straczynski fejezi be a Terminatort

Legalábbis az eredeti idővonalat, képregényben. A Terminator-sorozat ugyanis beáll a rebootolandó világok közé, az új szériát pedig Alan Taylor fogja dirigálni. Addig is, azért itt van az eredeti széria, amelyik a Christian Bale-féle T4-el fejezte be nagyfilmes pályafutását – bár eljutottunk végre a gépek és az emberiség háborújáig, mozivásznon nem látjuk már a befejezést. A képregény sorozat viszont lehetőséget ad a kifejtésre.

A befejező képregényfüzeteket J. Michael Straczynski fogja írni, aki nem csak a Babylon 5 atyjaként, de képregényes félistenként is számon van tartva. A rajzokat Pete Woods fogja készíteni, a sorozat címe pedig Terminator Salvation: Final Battle lesz. A címből is sejthető, hogy az egy évesre, 12 részesre tervezett széria a legutóbbi mozifilm nyomán fog továbbhaladni. Mint a reklámszöveg írja, a Gépek Háborújának a végét fogja elmesélni – de nem úgy, ahogy a rajongók várnák. A Skynet és John Connor sorsát fogja elmesélni – zárul a homályos közlemény.

A reboot indulása előtt tehát Straczynski-nak adatott a lehetőség, hogy lezárja az eredeti idővonalat – a sorozat első darabja december 4-től lesz megvásárolható a Dark Horse Comics kínálatában, ami azért nagyon jó, mert digitális képregénykínálatuk világszerte elérhető. (sfportal.hu)