Ian McDonald: A dervisház

Cím: Ian McDonald: A dervisház
Szerző(k): Ian McDonald, Tamás Gábor, Ábrai Barnabás
Kiadó:
Ár: 3490 Ft
Formátum:
Terjedelem: 576 oldal
Megjelenés: 2012. június 7.
Megvásárolható: Könyvesboltok
Online vásárlás:

A könyvhét idején jelenik meg az Ad Astra kiadó új könyve, Ian McDonaldtól A dervisház.
Ennek kapcsán a kiadó felkérte Ábrai Barnabást, hogy kedvcsinálóként készítsen pár oldalnyi képregényt!

Rossz helyen lenni rossz időben

2027, Isztambul. Necdet Hasgüler ezen a reggelen másik villamosra szállt, hogy hamarabb érjen a munkába.

Necdet életben maradt, ám a bombamerényletet követően dzsinnek jelennek meg előtte, és kisvártatva Hızır, a Zöld Szent szólítja meg.

A dervisház hét nap és hat szereplő drámával és konfliktusokkal teli történetét meséli el a jövőbeli Isztambul színes háttere előtt, ahol a nagy bazárban a nanotechnológiát ugyanolyan eszközökkel árulják, mint most a szőnyeget és a rézedényeket, ahol a rendőrségi robotok ősrégi épületek fölött keringenek, ahol az öregek a sarki teázóban isszák az üvegpoharakból a teát, míg a fiatalok műanyag fiolákból összpontosítást erősítő nano-keveréket szippantanak föl.

A dervisház június 7-én, az Ünnepi Könyvhéten jelenik meg, de a kiadó oldalán már 30% kedvezménnyel előrendelhető!
A kiadó honlapja: adastrakiado.hu
A kiadó Facebook oldala: facebook.com/adastrakiado

Bomba robban egy isztambuli villamoson – egy átlagos nap, egy mindennapos merénylet a 2027-es év Törökországában, amely az Európai Unió legfiatalabb, legsokszínűbb, ugyanakkor legszegényebb tagja: Közép-Ázsia bazárja, a földgázkincsek kapuja, a nanotechnológiai fejlődés műhelye. Ez a robbanás azonban az Adem Dede téri dervisház minden lakójának életét felforgatja: a katasztrófákra fogadásokat kötő, nyugalmazott közgazdászprofesszorét, az országos földgázcsalással élete legnagyobb dobására készülő brókerét, a legendás, mézzé lett ember nyomába eredő régiségkereskedőét, a nanotechnológiai újítást eladni próbáló marketingesét, a szívbeteg kisfiúét és a házban bujkáló férfiét, aki a merényletet követően dzsinneket kezd el látni. Olyan veszély nyomára bukkannak, amely nem csak Törökországot, hanem Európa többi részét is fenyegeti…