Hősök hírcsomag 10.21

A tavalyi év rajongói sikersorozata érdekes irányt vett, hiszen épp ellenkező irányba haladnak a történések, mint a már nálunk is látott első évadban.

Míg az első évadban átlagembereket ismerhettünk meg, akik felfedezik szuperképességeiket, addig a második évad története szerint (ennyit talán el lehet árulni a közelgő magyar premier előtt) a „szuperhősök” próbálnak ismét álagemberekké válni, egyszóval mondhatnánk, hogy afféle fordított evolúciós lépésre törekednek, már ha nem lenne sületlenség a kifejezés.
Az eddig megismert „újoncok” (Maya és Alejandro) mellé azonban a 4. részben belép Monica Dawson (Dana Davis), aki a Micah-ra vigyázó Dadus unokája és meglehetősen érdekes képességgel rendelkezik, hogy úgy mondjuk, remekül alkalmazza a tévéből (és máshonnan) ellesett megoldásokat.

A második évad ötödik részében pedig bemutatkozik Elle (Kristen Bell), aki egy Írországban ragadt hős után veti magát és, akinek a képességeiből az előző részekben már kaphattak a nézők egy kis ízleítőt, igaz nem tőle. (sg.hu)

Jövő héttől boltokban a Heroes-képregény

El lehet kezdeni a szokásos mantrát, miszerint a 2006/07-es amerikai tévés évad egyik legnagyobb durranása a Heroes volt, de minek, ha mindenki tudja, hogy a jelmezekbe bújt szuperhősökkel leszámoló széria miről is szól.
Átlagemberekről, akik saját szuperképességeiket fedezik fel. (A második évad pedig szuperhősökről szól, akik ismét próbálnak átlagosak lenni, átlagos életet élni, csakhogy ezt valami vagy valaki nem hagyja.) Mivel a sorozat képregény-alapokra építkezik, ezért nem is meglepő, hogy képregény formájában is megjelenik a piacon.

A 30 dollárba kerülő, 240 oldalas Hősök-képregény tele lesz mindennel, mi szem-szájnak ingere, de legfőképp az epizódokhoz tartozó hosszabb-rövidebb képregényes történetekkel, melyek hetente jelentek meg az NBC honlapján, s melyek egy része az epizódok végén megakadó történetet folytatta exkluzív jelleggel, másik része pedig újabb háttérinformációkra derített fényt – például arra, hogy mi történt Nathan és Peter apjával vagy hogy miképpen is döbbent rá a hallgatag haiti-i a képességeire.
A füzet október 23-án jelenik meg. (sg.hu)

A képregénysorozat 23. része már magyarul is letölthető.