GARCÍA – Spanyol képregény adaptáció érkezik 2022-ben az HBO MAX-re!

Az HBO Max nemrég mutatta be az első teasert a García! című Max Original sorozathoz, amely Santiago García és Luis Bustos azonos című, az Astiberri Ediciones által kiadott képregényalbuma nyomán készült. A hat, részenként egy órás sorozat társalkotói és írói Sara Antuña és Carlos de Pando, a rendező pedig mind a hat epizód esetében Eugenio Mira (Hibátlan előadás). A García! amely a Zeta Studios gyártásában készül a spanyolországi WarnerMedia számára, 2022-ben válik elérhetővé az HBO Maxen.

A napjainkban, a politikai káosz szélén álló, megosztott Spanyolországban játszódó GARCÍA! egy sokat kérdezősködő oknyomozó újságíró, a huszonéves Antonia (Veki Velilla) történetét meséli el. Antonia egy évtizedekkel ezelőtti összeesküvés nyomaira bukkan: felfedezi egy kriogén módon lefagyasztott szuperügynök, García (Francisco Ortiz) létezését, akit az 1950-es években hozott létre Franco tábornok fasiszta titkosszolgálata egy laboratóriumban. A lány hatvanévnyi mély alvás után ébreszti fel ezt a hihetetlen fizikai erővel rendelkező, tökéletes katonát, akit arra programoztak, hogy kérdés nélkül engedelmeskedjen a parancsoknak. Az elveszett García teljesen össze van zavarodva a felismerhetetlenségig megváltozott Spanyolországban. A régi világ összeütközésbe kerül az újjal, amikor Garcíának és Antoniának meg kell tanulnia együttműködni, miközben egyre mélyebben belekeverednek egy olyan politikai összeesküvésbe, amely a demokrácia megdöntésével és Spanyolország brutális diktatúrába való visszavetésével fenyeget.

A szereplőgárda tagjai Francisco Ortiz és Veki Velilla mellett Emilio Gutiérrez Caba, Francisco Reyes (30 ezüst), Nico Romero, Helio Pedregal, Mario Pardo, Miki Molina, Marina Gatell, Pepe Ocio és Silvia Abascal.

A sorozat alapjául szolgáló képregény első kötete 2022 tavaszán jelenik meg magyarul a Vad Virágok Könyvműhely gondozásában. A Vad Virágok Könyvműhely 2005 óta jelentet meg magyarul a világ különböző tájain megjelenő kiemelkedő színvonalú képregényeket.