Fülig Jimmy és Piszkos Fred a moziba készül (III)

Rajzfilmet készítenek, fõként hazai stábbal, Rejõ Jenõ regényébõl, a Piszkos Fred, a kapitányból. A 2005-ben bemutatandó film fõhõsének, Fülig Jimmynek valószínûleg Jim Carrey kölcsönzi majd a hangját.
Az alapos elõkészítõ munka után Varsányi Ferenc filmrendezõ álma, a Piszkos Fred, a kapitány hamarosan a filmvászonra kerül. A hazánkban is nagy sikerû regény megfilmesítése évek óta várat magára, amelyet most koprodukcióban és több pályázat elnyerésével sikerülhet megvalósítani. A rajzfilm elkészítésére két évet szánnak a készítõk, akik fõleg magyar szakemberekbõl állnak majd. A magyar, olasz, német és kanadai közös produkcióban a tervek szerint az észak-amerikaiak végzik majd el a háromdimenziós modellezés és effektek munkálatait.

– Komolyan szeretnénk ezzel a rajzfilmmel betörni a világ összes piacára – fogadkozott Varsányi Ferenc. – A siker érdekében megnyertük a világhírû komédiaírót, Allan Katzot, aki az angol forgatókönyvet készítette el. Az elkészült animációban pedig a karakterek hangját is híres színészek kölcsönzik majd.

A film nõi fõhõsének, Vörös Karomnak põldául Uma Thurmant, míg Fülig Jimmy karakterének Jim Carreyt szeretnék felkérni. A film gerincét képezõ hajós jeleneteket háromdimenziós modellekkel készítik el. A kreatív csoport magyar szakemberekbõl áll majd. A rajzokat Garisa H. Zsolt készítette el, akire hatással volt Korcsmáros Pál híres képregényének rajzi világa. A magyar animációs film már évek óta egy megmentõért kiált, amely talán ez a produkció lesz majd. (blikk)
Köszönet dala-nak a cikkért!