Filmhírcsomag v3 3.26

Marvel vegyesfelvágott: Vasember 2., Pókember 4., The First Avenger: Captain America, The Avengers, Super Hero Squad, The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes, Fantastic Four: World’s Greatest Heroes, Spectacular Spider-Man, Wolverine and the X-Men, Iron Man: Armored Adventures, Black Panther, Thor: Son of Asgard. És persze DC hősök: Superman, Batman…

[toc]

16 szuperhősös Marvel-projekt előkészületben

Első nekifutásra ugyan a Marvel Comics-nak nem sikerült megvetnie a lábát Hollywoodban, de azóta a Pókember, az X-Men vagy a Vasember sikereire hivatkozva, szinte bármelyik filmgyártó ajtajai megnyílnak a Marvel Studios előtt.
Mondanunk sem kell, hogy a Marvel addig üti a vasat, amíg az meleg, így nem véletlen, hogy a mozis tervek mellett egyéb projekteket is „futtatnak”. Az elmúlt napok fő híre a hivatalos bejelentés volt, miszerint valóban Kenneth Brannagh rendezi a 2010.07.16-án mozikba kerülő Thort, valamint, hogy a Vasember 2. tényleges forgatása április elején kezdődhet, hogy a 2010.05.07-i, előzetesen kitűzött premiert tartani tudják. A Pókember 4. tervei a Marvel 2008-as negyedik negyedévi jelentésében nem szerepelnek, azokban a The First Avenger: Captain America (2011.05.06) és The Avengers (2011.07.15) igen.
Persze a listában a nálunk április végén bemutatkozó Wolverine-filmnek is helye van, mint ahogy a mellékes projekteknek is, mint a Super Hero Squad és The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes című animációs sorozatok, melyekből 26 „harminc perces” epizódot mutat be a Cartoon Network 2009, illetve 2011 harmadik negyedévében. Ezen saját készítésű animációk mellett licenceltek is képernyőre kerülnek, a francia készítésű Fantastic Four: World’s Greatest Heroes, a Disney Channel-re várható Spectacular Spider-Man, a Wolverine and the X-Men, melyet újabb 26 résszel fog folytatni a NickToon, a BET csatornára várható Black Panther (8 résszel), valamint az ugyancsak francia készítésű Iron Man: Armored Adventures, mely 2009 nyarán kerül a NickToon-on és jó pár országban bemutatásra.
A fentieken kívül DVD-re készült filmként a szeptemberben megjelent Next Avengers: Heroes of Tomorrow és a januárban kiadott Hulk Vs. (benne Wolverine-nel és Thorral) ősszel a Thor: Son of Asgard fogja követni. (Plusz a U2-készítette Pókemberes Broadway musicalt sem szabad feledni, mely jövő ilyenkorra kerül bemutatásra.) (sg.hu)

Scarlett Johansson a Vasember folytatásában?

Scarlett Johansson lehet Vasember ellenfele a szuperhősről szóló film második részében. Woody Allen újkori múzsája Emily Blunt helyét venné át és Fekete Özvegyként törne hősünk életére.
Korábban már beszámoltunk róla, miszerint a Vasemberben megismert szereplők közül párat lecseréltek a producerek a folytatásban. Van, aki állítólag anyagi okok miatt járt végül pórul (Terrence Howard helyett Don Cheadle lesz Vasember barátja) és van, akit azért cseréltek le, mert az általa alakított karakter ezúttal fontosabb szerepet kap (Gerard Sanders helyett Tim Robbins lesz az idősebb Tony Stark).
Emily Blunt a Fekete Özvegy alakjában eddig biztos szereplőnek tűnt, ám a legújabb hírek szerint a színésznő egyeztetési problémák miatt végül mégsem tudja vállalni a gonosz karaktert. Bunt ugyanis korábban leszerződött a 20th Century Foxhoz a Gulliver utazásai című filmhez, melyet egyszerre forgatnak a Vasember 2-vel. A producerek szinte azonnal elkezdték keresni az utódját és az Entertainment Weekly szerint Scarlett Johansson személyében meg is találták.
A hírt a Marvel nem erősítette meg, de belsős források szerint Johansson már párszor találkozott a stúdió vezetőivel és határozott érdeklődést mutatott a projekt iránt. (sg.hu)

Újabb esélyt kap a Marvel vásznon nem túl fantasztikus négyese

A Fox vérszemet kapott Batman és Vasember nyári sikerét látva, így újabb szuperhős-reboot a láthatáron.
Az első két Fantasztikus Négyes-mozit – teljesen jogosan – szétszedték ugyan a kritikusok, viszont a pénztáraknál viszonylag szépen szerepelt. De nem olyan szépen, mint tavaly a Vasember vagy A sötét lovag, így a Fox fejesei úgy döntöttek, hogy azoknak hangulatát próbálják átvenni, és így indítják újra útjára a szuperhőscsalád kalandjait. Minthogy azonban a bádogember és a Batman-filmek atmoszférája meglehetősen eltérő, nem egészen világos, hogy a stúdió hogy is érti mindezt. Egy vasemberes (vagyis az eddigi két résznél jóval kevésbé dilettáns, de még mindig vicces és kedélyes) hangulat jót tenne a Fantasztikus Négyesnek, ellenben a Gothamet ellepő sötétség nem passzolna ezekhez a karakterekhez.
A képregényfilmek rebootolása nagy divat manapság, de az utóbbi időkben szinte mindenki befürdött vele. A 2008-as Hulk 18 millióval hozott csak többet, mint 2003-as elődje, viszont csaknem annyival a gyártási költségei is magasabbak voltak (bár ez nem akadályozta meg a Universal rafinált szóvivőit abban, hogy utóbbit bukásként, előbbit sikerként könyveljék el). Hasonló sorsa jutott a Megtorló tavaly decemberben bemutatott rebootja is, aminek világszinten még a nevetséges 10 millió dollárt sem sikerült összekaparnia. (filmpont.hu)

Kultikus rendező kapta az új szuperhős-filmet

Sokáig úgy volt, hogy Stephen Chow rendezi a szerepre vészesen lefogyó Seth Rogen új, szuperhős-filmjét, az ismert DC-képregény feldolgozását, a The Green Hornetet, azonban, miután az ázsiai rendező visszakozott, sikerült egy hasonlóan jó névnek örvendő direktort találni.
Ő pedig nem más, mint Michel Gondry, a főleg Björk- és Daft Punk-videóklipek készítésével befutó, vizuális téren roppant erős francia, aki korábban olyan filmekkel tette le a névjegyét, mint az Egy makulátlan elme örök ragyogása, Az álom tudománya és a Tekerd vissza, haver.
A Variety híre szerint, bár Stephen Chow nem fog rendezni, de továbbra is ő a fő kiszemelt Gren Hornet társának, Katonak a szerepére. A szkript megírását is Rogen vállalta fel megszokott írótársával, Evan Goldberggel. A Green Hornettel meglehetősen kommersz vizekre evező Gondry alkotása a tervek szerint 2010. június 25-én kerül bemutatásra Amerikában. (sg.hu)

Késik az újabb Batman film

Rossz hír a Batman-rajongóknak, hogy a fejlemények szerint Christopher Nolan még legalább egy évig nem kezdi meg a harmadik rész forgatását. A rendező Inception címmel egy akció-sci-fi forgatását kezdi el a nyáron.
Ezért a harmadik Denevérember film forgatását leghamarabb 2010-ben kezdhetik meg, hiszen az Inception utómunkálatai miatt a sci-fi is csak jövőre jelenik meg. Azonban a Warner Bros. – szerencsére – nagyon nyomja a szuperhős-projektet, hiszen a számtalan díj mellett a tavalyi év legsikeresebb filmje is lett A sötét lovag, ráadásul a kritikusok is odavoltak érte.
Eközben az MTV News mikrofonvégre kapta Paul Giamattit, akiről sokáig az a pletyka járta, hogy ő öltheti magára Pingvin alakját. A színész elárulta, hogy nagyon szívesen elvállalná a feladatot, ám a fentiek miatt erre valószínű még egy évet várnia kell. (sg.hu)

A Mátrix rendezői éleszthetik fel Supermant

Az első Superman-reboot nem volt túl sikeres, hiszen a Superman visszatér, nem elég, hogy nem tetszett annyira a közönségnek, s a bevételei ezért elég gyorsan csökkentek, de már a premieren sem volt akkor tolongás, mint az elvárható lett volna.
Bár való igaz, hogy például a Batman: Kezdődik!-nél többen voltak kíváncsiak az új Supermanre, de egy ideális világban furcsán hatna, ha egy Vasember, egy Fantasztikus Négyes vagy Hulk több nézővel bír első hétvégén, hiszen utóbbiak képregényes olvasottsága sehol nincs a piros-kék szuperhőséhez képest.
Épp ezért nem is csoda, hogy a Warner stúdió ismét a saga újraindításán töri a fejét – az efféle reboot a képregényfüzetekben is elég gyakori, sokszor be is jön (olykor sokadjára). Az AintItCoolNews érdekes pletykát dobott a felszínre, hisz megbízható forrásra, James „V, mint vérbosszú” McTeigue német interjújára hivatkozva azt állítják, hogy a Mátrix-trilógia és a Speed Racer – Totál turbó rendezői, a Wachowski-testvérek lesznek megbízva az új trilógia megrendezésével.
Érdekességként azért zárójelben meg kell jegyezni, hogy pusztán a számok alapján, a Batman-reboot (48 milliós nyitány, 205 milliós amerikai bevétel, 166 milliós világbevétel) és a Superman-reboot (52 milliós nyitány, 200 milliós amerikai bevétel, 191 milliós világbevétel) szemlátomást majdnem azonos eredmény produkált, azonban a kritikák, a nézői visszajelzések és a DVD-eladások a Batman folytatásához és csúcsdöngetéséhez vezettek, míg a Superman esetében a reboot rebootjának tervéig. Ez is mutatja, hogy nem szabad mindig a mozis bevételekből kiindulni, ha a siker vagy bukás címkéket akarjuk szétosztogatni. (sg.hu)

Újabb képregényből lehet tévésorozat

Még mindig nem mondhatjuk azt, hogy a képregény műfaja visszatalált volna a tévé képernyőjére, de biztatónak tűnik, hogy az elmúlt évek elhalt próbálkozásai után újabb csatorna ad esélyt rajzolt füzetnek.
Felsorolni is hosszadalmas lenne az elmúlt pár év becsődölt képregényes próbálkozásait, melyekre a pilotfilm után a tévék vezetői azt mondták, hogy köszönik szépen, de nem kérik őket, legyen elég a Girls-t, az Aquamant vagy a nemrég felröppent pletykák alapján a pilottal még nem rendelkező Martian Manhuntert említeni.
Azonban az idén, miután a Fox csatorna megrendelte a Human Target sorozatverzióját, az adó egyik leánya, az FX is benyújtotta igényét Brian Michael Bendis Powers című képregényére, derült ki a New York-i Comic Con-on. A népszerű Powers egy szuperhősökkel teli világot mutat be egy rendőrségi dráma keretein belül. Hogy lesz-e belőle sorozat, nyár végén dőlhet el. (sg.hu)