Filmhírcsomag v2 3.28

A tegnapi hírek után máris itt egy frissebb csomag új képregényfilmekről, Tintinről, a Batman 3.-ról, RobotZsaruról, G I Joe-ról és a Constantine 2-ről is…

Nowhere Man

Kedvenc Farkasunk, Hugh Jackman a Pókember szerzőjével, Marc Guggenheimmel együtt készíti el a Virgin Comics új képregényét, a Nowhere Mant. A sztori 500 év múlva játszódik egy orwelli sci-fi fantasyben, amiben minden számítógépek vezérelnek. (Cinematrix)

Megvan a Tintin főszereplője

A 17 éves brit színészpalánta, Thomas Sangster lesz Tintin Steven Spielberg és Peter Jackson duplamozijában, írja a Daily Mail című angol bulvárlap. Gyerekszínészként láthattuk már őt az Igazából szerelemben is, ahol Liam Neeson fiát alakította, és a A varázsdadában is, ahol Emma Thompsonnak kellett rá vigyáznia. A világjáró belga képregényhős első kalandját Spielberg, a másodikat Jackson viszi vászonra, és ha lesz harmadik mozifilm is, akkor azt valószínűleg együtt vezénylik le (bár más források szerint James Cameron lesz a rendezője). Mivel korábban már Kirsten Myburgh is esélyes volt Tintin szerepére, jelenleg csak egyetlen színész neve biztos a produkcióban: a Gollamot és King Kongot életre keltő Andy Serkis lesz Haddock kapitány. Az első Tintint 2009-ben, a másodikat 2010-ben mutatják be a mozik. (Cinematrix)

Batman 3?

Christian Bale-től megkérdezték, lesz-e Batman 3, mire a következő választ adta: Um, look, let’s wait and see… Majd kicsit sejteti, hogy Christopher Nolannek nincs kedve a harmadik részhez, és nélküle tényleg nagyon furcsa lenne. Tehát akkor várjuk a Dark Knightot és meglátjuk, mi lesz. (Cinematrix)

RoboCop Reboot?

A 80-as évek megállíthatatlanul szivárognak vissza a mozivászonra, az MGM a Tron után a Robocopot is újraéleszti. Valószínű, hogy a kékszemű mecharendőr ugyanolyan redizájnon esik át, mint a szintén az MGM-nél futó James Bond Daniel Craiggel. Lehet, hogy most például szemöldöke is lesz. (Cinematrix)

Az MGM tervei között szerepel a kultikus akcióhős, Robotzsaru felélesztése. A detroiti zsaru eddig három mozifilmet, két rajzfilmsorozatot és egy televíziós sorozatot ért meg.
“Az MGM egy teljesen új korszakot kíván kezdeni az elkövetkezendő években. Minden erőnkkel a várható sikereinkre koncentrálunk. A James Bond-széria mellett kiemelten kezeljük a Rózsaszín párduc és A Thomas Crown ügy folytatásait, a Bosszúvágy és Fame – Hírnév remake-ket, valamint a Hobbit, Robotzsaru és a The Outer Limits filmeket is.”
Ennyi volt a közlemény, melyre minden rajongó felkapta a fejét. Eddig ugyanis sehol nem szerepelt, hogy az MGM fel akarja éleszteni a ’90-es évek sztárrendőrét, Murphyt, azaz a Robotzsarut. A széria az első két rész után komoly hanyatlásnak indult és se a rajzfilmsorozat, sem pedig a televíziós széria nem javított a helyzeten.
Azt azonban még nem tudni, hogy egy újabb feldolgozással állunk szemben, vagy netán egy negyedik résszel. A legtöbb tipp azonban a szokásos “kezdjük előről”-verzióra érkezik. (sg.hu)

Az első G I Joe fotók!

A GI Joe forgatásáról csak egyetlen (vagyis kettő) kép került ki a netre, ezen a szamurájkardos fekete nindzsa, Sneak Eyes látható, akit Ray Park alakít a filmben. Korábban már megírtuk, hogy a moziváltozatban a GI Joe harcosok nem amerikai elitkatonák lesznek, hanem egy brüsszeli központtal működő különleges alakulat tagjai. Dennis Quaidet Hawk ezredesként láthatjuk viszont Stephen Sommers filmjében, Sienna Millert lesz a Bárónő nevű bérgyilkos, és Karolina Kurkova játssza a Címlaplány fedőnevő harckocsizó csajt. Bemutató 2009 augusztus 7-én. (Cinematrix)

Megérkezett az első kép a Snake Eyes nevezetű karakterről a G.I. Joe mozifilmből. A szerepben a Darth Maulként már bizonyított Ray Park harcolhat.
Úgy tűnik kezd beindulni a G.I. Joe marketinggépezete. Nemrég még egy összehasonlító videót láthattunk, mely megmutatta, mely szerepekre mely színészeket szerződtették le, ma pedig megérkezett az első hivatalos kép Snake Eyes-ról.
A rajongók egyből kiszúrhatják, hogy a nindzsa az 1983-as rajzfilmsorozatban viselt ruháját kapta, mely alatt a Baljós árnyak Darth Maul-ja, Ray Park rejtőzik. A sztori szerint a G.I. Joe csapata legnagyobb ellenfelével, a Cobra alakulattal csap össze, akik a világuralomra hajtanak.
A bemutatóig még több mint egy év van hátra, hiszen csak jövő augusztusában tűzhetik műsorukra a mozik. (sg.hu)

Esély a Terminátor-sorozat előtt?

A meglehetősen hosszú, The Terminator: The Sarah Connor Chronicles címre hallgató Fox-akciósorozat első évada pár hete ért véget és bár a nézettség gyenge közepesnek értékelhető, minden jel arra mutat, hogy a csatorna megrendeli a folytatást.
Hiába a Terminátor-franchise még ma is vonzó neve, hiába a pazar 18 milliós nézőszám az első résznél, valamiért a bemutatkozás láttán hanyatt-homlok menekültek a nézők, s a 3-4. részre már csak 8 millióan tartottak ki Sarah Connorék mellett, vagyis a sorozat már az 1. évadában a Prison Break jelenlegi nézettségének szintjére került.
Azonban a baljós jelek ellenére is pozitív kilátásokkal nézhetünk a jövőből érkező robotokról is szóló sorozat folytatása elé, mivel a Fox többi újoncsorozata sem remekel és azt a presztízsveszteséget nem engedheti meg magának a tévéadó, hogy egy elsőéves sorozatát se rendelje be második évadra.
Az is csak növeli a nemsokára az RTL Klubra érkező sorozat rajongóinak reményeit, hogy az egyik főszereplőt alakító Thomas Dekker már elkotyogta, hogy nemsokára elkezdik a következő szezon forgatását. (sg.hu)

Constantine 2

Néhány hónapja Francis Lawrence, rendező megszellőztette a Constantine – A démonvadász folytatását, de most Keanu Reeves arról beszélt, hogy ilyen nem lesz. A Constantine a Vertigo kiadó egyik leghosszabb ideig futó képregénysorozata, úgyhogy alapanyag lenne az ördögűzésre. (Cinematrix)

A Universalnál a Dark Horse jogok

Egy friss megállapodás szerint a Universal stúdió három évig birtokolja a Dark Horse képregényeinek jogait. Ezzel olyan hősök kerültek a cég kezébe, mint a Maszk, Dead Rider, Pokolfajzat vagy a hősöket tömörítő End League.
Szerződést kötött az egyik legrégebbi hollywoodi filmstúdió és a “darkos” látványvilágú képregényeket készítő cég.
A Universal és a Dark Horse Entertainment a megállapodás szerint három évig társulnak. Ez idő alatt a stúdió a kiadó bármely szuperhőséből filmet forgathat, de természetesen a Dark Horse is készíthet mozit, melyet a Universal be is mutat.
A megállapodás első filmje a részben hazánkban forgatott Pokolfajzat 2, mely július 11-én debütál a mozikban. De akad még a kiadó tarsolyában pár érdekes csemege. Elsőnek itt van mindjárt az End League, de az Umbrella Academy vagy a Dead Rider kockáit is szívesen látnánk a vásznakon.
A Universal jelenleg még nem jelentette be, melyik képregényt filmesíti meg következőnek. (sg.hu)

Előkerültek korai japán animék

A japán anime atyjainak két korai munkájára bukkantak egy oszakai régiségkereskedésben, jelentette a Tokiói Országos Filmközpont csütörtökön. Az amerikai és európai rajzfilmek 1914 táján jutottak el az ázsiai szigetországba, és azonnal követőkre találtak a helyi képregényalkotók és művészek körében. Köztük volt Koucsi Juicsi mangarajzoló és Kitajama Szeitaro festőművész is, akiknek elsők közül való animés szárnypróbálgatásait találták meg az antikvitásban. A filmközpont szakérője szerint ezek a korai munkák éppolyan alapelvek szerint készültek, mint a mai digitális darabok. A koraiak inkább gegre épültek. (Cinematrix)