Filmhírcsomag v2 3.27

JLA, Superman, Wolverine, Hulk, Watchmen, TinTin…

A Dragonball-film is a sztrájk áldozata

Az Akira Toriyama népszerű „képregénye” alapján készülő Dragonball-mozifilm a legújabb áldozata a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkjának, így a forgalmazónak át kellett ütemeznie a forgatási tervet.
James Wong, a Végső állomás és az Egyetlen rendezője, hiába akarta elkészíteni 2008 augusztusára a népszerű anime élőszereplős feldolgozását, az írósztrájk eredményeképp csúszott a film forgatása, és most már semmiféleképpen sem készülhet el a kitűzött határidőre.
A gyártó 20th Century Fox így a tervezett premiert majd 3/4 évvel eltolta, és 2009. április 3-ban állapította meg, vagyis ekkortól láthatjuk a mozikban a Justin Chatwin által alakított Gokut, valamint társait, akik kötött feltűnik James Marsters (Piccolo) és Chow Yun-Fat (Roshi) is. (sg.hu)

Idén nem lesz Kame-Hame

Rossz hír a DragonBall Z rajongóinak, ugyanis a filmet nem mutatják be idén, majd csak 2009. április 3.-án.
Több ok is lehetséges, vajon miért döntöttek így a fejesek. Az egyik, hogy talán pár jelenetet újra kell forgatni, mivel az eddig leforgatottak közül néhány rosszul sikerült. De egyébként is zsúfolt hétvégén mutatták volna be, így lehetséges ezért mozgatták el a bemutató időpontját egy nyugodtabb hétvégére. Augusztus 15.-én mutatták volna be, ekkor került volna a mozikba a Tropic Thunder Ben Stillerrel, a Star Wars: The Clone Wars és a Wild Child vígjáték.
1989-ben készült már egy Dragonball B film, Dragon Ball: The Magic Begins címmel. (filmdroid.blog.hu)

Teljes gőzzel készül az Igazság Ligája

A sztrájk végeztével a Warner Bros. is próbálja behozni lemaradását. A Justice League már számtalan megpróbáltatáson ment át, ám most talán az érdemi munkálatok is megkezdődnek.
Folyamatosan jönnek a hírek a már így is elég kusza életutat bejárt Justice League of America kapcsán. A sztrájk végeztével a Warner Bros. is próbálja behozni az elmaradását és az elérhető összes kapacitását erre a képregényfilmre összpontosította. A múltkori hírek megijesztettek pár rajongót, hiszen a tervek szerint épp a két legismertebb karakter maradt volna ki a csapatból, ám ezt cáfolták.
Nem egy producer vagy a rendező, George Miller cáfolta az állítást, hanem ennél jóval egyedibb módon vetettek véget a szóbeszédnek. Egyszerűen bejelentették, hogy Armie Hammer Jr.-t szerződtették le a Denevérember szerepére.
Mellette Megan Gale lesz a Csodanő, Adam Brody a Villám, Rapper Common pedig Green Lantern. A tervezett bemutató 2009-ben lesz. (sg.hu)

A Lost-ból az X-Men: Rozsomák filmbe

A sztrájk végeztével meg lehet becsülni, hogy mikor kerül sor az X-Men: Wolverine forgatására és ennek következtében egyre több színész szerződik le a produkcióhoz, s végre nem csak pletykák szólnak a csatlakozni kívánókról.
A legújabb csatlakozók Daniel Henney és Dominic Monaghan, akik közül az utóbbit leginkább a Gyűrűk Ura-filmek Trufájaként, valamint a Lost-Eltűntek Charlie-jaként ismerhettünk meg. Henney Zéró ügynököt fogja alakítani, a Weapon X program résztvevőjét, aki remek nyomkövető és célzó képességekkel bír, míg Monaghan lesz Barnell, Rozsomák titokzatos ex-katona szövetségese, s képessége szerint az elektromossággal tud majd meglepően jól bánni.
A Logan névre hallgató Rozsomák (Hugh Jackman) eredettörténete az X-Men-filmek előtt játszódik 17 évvel és jövő májusban kerül a mozikba. Eddig a fentiek mellett Liev Schreiber, Danny Huston, Taylor Kitsch, will.i.am, Lynn Collins és Ryan Reynolds részvételét erősítették meg a produkcióban. (sg.hu)

Watchmen gárda

Így fognak kinézni a szereplők, kis összehasonlítás a képregénnyel.
Március 7.-én lesz a bemutató, 2009-ben. A 20th Century Fox közben beperelte a Warnert, egy régi szerződésre hivatkozik, miszerint a megfilmesítési jogok még náluk vannak. Állítólag ugyan megvették tőlük a jogokat, de nem fizetett nekik senki egy árva centet sem.

Djimon Hounsou a Fekete Párduc?

Djimon Hounsou leszerződött egy trilógiához, ami állítólag képregény alapul. Máris megindultak a találgatások, vajon kit fog életre kelteni.
A Marvel egyik fejese (aki az elkövetkezendő filmekért felel) jelentette be, hogy a Fekete Párduc is megy majd a nagyvászonra. John Singleton pedig at nyilatkozta, hogy érdekelné a film, Tim Story (a Fantasztikus Négyes rendezője) szerint Hounsou jó választás lenne Wakanda királyának. Mindazonáltal az imdb-n nem szerepel a Fekete Párduc.
Mások szerint Djimon Hounsou Luke Cage lesz majd. Ezt a filmet is már elég régóta tervezik. Ennek a rendezője már biztos, hogy John Singleton, a főszerepre a pletykák szerint Tyrese Gibsont nézték ki, de lehet, hogy Hounsou erre a filmre szerződött le.
A harmadik lehetőség, hogy a tervbe vett Tintin moziban (amit eredetileg is trilógiának terveztek) lesz majd jelentősebb szerepe. Steven Spielberg és Peter Jackson érdekelt ebben a produkcióban. (filmdroid.blog.hu)

A hihetetlen Hulk

Az átlagos előzetesekhez képest viszonylag későn, csak 3 hónappal az amerikai premier előtt jelent meg a neten A Hihetetlen Hulk trailere – mely film egyébként hazánkban már egy nappal a tengerentúli bemutató előtt, június 12-től látható lesz. A darabbal kapcsolatban már korábban is voltak aggályaink, többek között a színvonalas, de ide nem illő szereplőgárda, a forgatókönyvbe kotnyeleskedő Edward Norton, valamint az előző, Ang Lee-féle Hulk sikertelensége miatt, és félelmeink sajnos az előzetes láttán sem csillapodtak; ennek fő oka a két CG-főhős, a gyanúsan keveset mutatott Hulk (Norton) és a magyar változatban Förtelemre keresztelt Abomination (Tim Roth) esetlen külseje és darabos mozgása. Az ugyan kérdéses, vajon a törénet tartogat-e magában valami rejtett értéket, de figyelembe véve a rendező, a Szállító 2-ért felelős Louis Leterrier személyét, illetve hogy az előző változaton fanyalgók főleg a drámai szálat találták kényelmetlennek, valószínű, hogy ez erősen háttérbe fog szorulni. Az előzetes itt vagy itt található.
Ehhez (valamint rossz előérzetünkhöz) kapcsolódik, hogy egy forrás, a Deadline Hollywood Daily site szerint a gyártó Marvel Studios és a társ-forgatókönyvíró Edward Norton heves vitába keveredett a végső vágás kapcsán, mivel jelenleg mindketten más-más verziót szeretnének. Norton-ról tudható, hogy korábban az Amerikai história X kapcsán a direktor Tony Kaye-jel, Az olasz meló esetében pedig a Paramount-tal került összetűzésbe. (Odeon)

Jön TinTin

Hivatalosan is eldőlt, hogy az első Tintin-filmet Stven Spielberg rendezi majd, a másodikat Peter Jackson. A 3D-s animáció Hergé népszerű képregényei alapján készül, ezekben a belgák nemzeti hőse, a ballonkabátos riporter Indiana Joneshoz hasonlóan Kongótól Tibetig beutazza világot rejtélyek után kutatva. Az első részt 2009-ben a másodikat 2010-ben mutatják be a mozik. (Cinematrix)

Singer 400 millióból forgatná le a Superman folytatását

Bryan Singer komolyan gondolja a Superman visszatér folytatását, a Christopher Reeve-hasonmás Brandon Routh-szel a főszerepben. „A karaktereket már felépítettük, itt az ideje, hogy könyörtelenül elbánjunk velük. Fel akarom rázni azokat a tinilányokat, akik most Brandonról ábrándoznak” – nyilatkozta a rendező nevetve az Empire magazinnak adott interjújában. Singer lelkesedését egyelőre nem osztja a Warner, mivel a folytatás becsült költségvetése 400 millió dollár. A stúdió inkább a nyereségesebb Denevéremberre koncentrál: míg a 270 millióból forgatott Superman Returns csak 390 milliós bevételt termelt, addig a 150 milliós Batman: kezdődik meg sem állt 352 millió dollárig. (Cinematrix)