Filmhírcsomag v2 2.17

Rövidhírek Dr. Strange filmes debütálásáról, apróságok a The Spirit-ről, a Transformers 2 szereplőiről, Superman és Batman igazolt hiányzásáról a JLA-ból. A Speed Racerről is szó esik, de csak azért mert mindjárt bemutatják, és az alkotók már az újabb filmjüket tervezik. Megmutatjuk az első Wolverine (Farkas!) fotót és lassan de biztosan kezdjük el gyakorolni a csatakiáltást: YOOOOO JOEEEEE

Del Toro és Frank Miller újabb képregényfilmet tervez

Guillermo del Toro újabb film tervével állt elő: az okkult mágus, Dr Strange képregényfiguráját szeretné Neil Gaimannel karöltve vászonra vinni. „Érdekes karakternek tartom, akit könnyen át lehet alakítani a ponyvairodalom okkult nyomozójává, akikről még a Weird Tales folyóiratban olvastam” – áradozott a Hellboy rendezője a Marvel köpenyes varázslójáról. Del Toro rendesen betáblázta magát a következő pár évre, filmtervei között az újabb képregényadaptáció mellett olyan címek szerepelnek, mint a Hobbit, egy Frankenstein-remake, a Hellboy 3, Az őrület hegyei című Lovecraft-horror, és ő szeretné rendezni az utolsó Harry Pottert, A Halál ereklyéit. Reméljük, mindet itt forgatja le Etyeken. (Cinematrix)

A rókaképű Frank Miller annyira belejött a rendezésbe, hogy a The Spirit című neo-noirját megfejelné két folytatással – legalábbis a SuperheroHype értesülései szerint. A kultikus Will Eisner-képregényből készülő filmben Gabriel Macht alakítja az elárult ballonkabátos nyomozót, aki a eljátsssza a saját halálát, hogy álarcos túlvilági szellemként tisztítsa meg utcáit a bűnözőktől. A főgonoszt, Octopust Samuel L. Jackson alakítja, de a történetben szerepelnek olyan femme fatale-ok is, mint Eva Mendes, Scarlett Johansson, és Paz Vega. Bemutató 2009 január 16-án. (Cinematrix)

Elkészült a Transformers 2 forgatókönyve

Amíg az írók sztrájkoltak, Michael Bay óriásrobotokat rajzolt, és kitalálta a szupermozi folytatásának sztoriját, amit persze még átírnak a hozzáértők. „Az összes karakterdizájn elkészült. Megvagyok a kézirattal, most már lesz támpontjuk a forgatókönyvíróknak” – nyilatkozta Bay, aki mélységet akar adni az eddigi karaktereknek, és kitalált egy csomó új szereplőt is, akikkel a Transformers 2 már sokkal viccesebb lesz, mint az előző. Sokan már előre félnek ezektől a humoros jelenetektől: a Cinemablend cikkirójánál a kerti bújócskázás verte ki a biztosítékot – nálunk a röhögve hugyozó robot. A Transformers 2 2009 június 26-án kerül majd a mozikba. (Cinematrix)

Nem lesznek Dinobotok a folytatásban

Michael Bay elárulta, hogy a Transformers folytatásában továbbra sem bukkannak fel a Dinobotok. A rendező már befejezte a forgatókönyvet és hamarosan megkezdik a forgatást is.
A 2007-es év egyik legnagyobb blockbustere a Michael Bay készítette Transformers volt. A film a látvány mellett ismertté tette Shia LaBeouf nevét is, aki azóta újabb produkciókat tett sikeressé. A folytatás természetesen nem maradhat el és Bay – egy kisebb nézeteltérést követően – végül elkezdte az előkészületeket.
Tegnap Bay hajlandó volt beszélni a tervezett Transformers második részéről, melynek forgatókönyvét a rendező már be is fejezte. „Minden karakterünket elkészítettük” – kezdte Bay. „Mindig én írom a forgatókönyveimet és nem hagyom, hogy egy ilyen sztrájk lenyomjon.”
Bay továbbá azt is hozzátette, hogy a második részben sem bukkannak fel a Dinobotok, ám az ellenfelek személyéről nem akart nyilatkozni. (sg.hu)

Nem teljes a JLoA csapata

A legújabb hírek szerint Batman és Superman sem tűnik fel a tervezett Justice League of America című képregényfilmben. A George Miller rendezésében már régóta húzódó film körül elég sok botrány volt.
Nemrég még arról szólt a fáma, hogy a már így is elég sokat csúszott Justice League of America végül mégsem éri meg a mozifilm státuszt. Ám a sztrájk végeztével Hollywoodban újból beindult a filmgyártó gépezet és ez pozitívan érinti az Igazság Ligáját is.
Tegnap ugyanis megérkezett a JLoA film rövid sztorivázlata. Eszerint Green Lantern, Villám és Green Arrow biztosan feltűnnek a filmben, ám Batman és Superman nem szerepelnek benne. Az Acélembert ugyanis megölte Doomsday, Bruce Wayne-t pedig kidobták a csapatból.
Ez távol áll az első verziótól, melyben az első Villám hal meg és Maxwell Lord a háttérből befolyásolja a csapatot és OMAC kiborgok élén átveszi az irányítást az emberek felett. (sg.hu)

Az első kép – X-Men Origins: Wolverine

Megérkezett az első képkocka az egyik legjobban várt képregényfilmből. Az X-Men Origins: Wolverine a Hugh Jackman alakította Farkas „keletkezését” mutatja be.
Már számtalan alkalommal beszámoltunk arról, hogy a szinte biztosra vehető X-Men negyedik része mellett két mutáns külön filmet kap. Az X-Men Origins franchise berkeiben Farkas és Magneto életének korai évei elevenednek meg majd a szemünk előtt. A mágneses úr önálló kalandja még várat magára, ám Wolverine keletkezése már szépen alakul.
Ennek ékes bizonyítéka a most megjelent kép, melyen Hugh Jackman elég ideges pózban parádézik. Az X-Men Origins: Wolverine-ban Farkas ellenfele Kardfog lesz, ám mellette más mutánsok is feltűnnek majd a történetben. A készítők elsősorban a rajongók igényeinek akarnak megfelelni. 2009. május 1. után kiderül, vajon sikerült-e. (sg.hu)

Jonathan Pryce lesz az USA elnöke

Miközben jelenleg is gőzerővel készülnek az amerikai pártok az őszi elnökválasztásra, a hollywoodi producerek megtalálták azt az embert, aki a legméltóbb lehet a világ legnagyobb hatalmú embere címre.
Jonathan Pryce kelti majd életre az USA elnökét a G.I. Joe mozifilmben. A már forgó film szereposztásával eddig sem lehetett kifogásunk, hisz enyhén szólva is változatos volt: Dennis Quaid, Channing Tatum, Sienna Miller, Ray Park, Rachel Nichols, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Marlon Wayans, Joseph Gordon-Levitt, Arnold Vosloo és Christopher Eccleston csatlakoztak korábban a stábhoz.
A 61 éves Pryce-t alighanem legtöbben a Brazil főhőseként ismerik, a mai fiatalok pedig leginkább A Karib-tenger kalózai-trilógiából emlékezhetnek rá. Láthattuk a Ronin, a Stigmata, a Grimm és a Miről álmodik a lány? c. filmekben is, de kétszer már hazánkban is forgatott: ő volt Juan Peron az Evitában, három éve pedig A hold és a csillagok c. romantikus drámában szerepelt. Utóbbi film forgatásán kizárólag a Moziplussz készíthetett interjút a két Tony-díjas színésszel – a beszélgetést itt olvashatjátok el.
A LatinoReview.com információja szerint a G.I. Joe-filmben Pryce szerepe kicsi, ám mégis jelentékeny lesz. Stephen Sommer látványos akciófilmje 2009. augusztusában fog be a mozikba. (moziplussz.hu)

A Wachowski testvérek újra harcba szállnak

A Wachowski testvérek hűséges természetűek. Hamarosan a mozikba kerül új, családi filmjük, a Speed Racer – Totál turbó (hazai bemutató: május 15.), melyben – egy japán képregény alapján – egy autóversenyző dinasztia elképesztő tempójú kalandjaival szórakoztatják majd a gyerekeket és szüleiket, de ők már a következő filmjükre készülnek: amely csupa visszatérés. A Ninja Assassin visszatérés lesz a korábbi, nehezen felülmúlható Wachowski-sikerhez, a Mátrix-trilógiához, hiszen a keleti harcmodor kapcsolódik majd össze benne a meghökkentő történettel, de velük együtt az egész stáb is visszatér Berlinbe, ahol a Speed Racer-t is forgatták: a munka valószínűleg márciustól júliusig folyik majd a német fővárosban illetve a Babelsberg Stúdióban. De a főhős is visszatérő: a Speed Racer egyik szereplője, a dél-koreai popsztár, Rain alakítja majd a legyőzhetetlen gyilkolómestert.
Ezek után szinte mondani sem kell, hogy a producer a Mátrix-trilógiáért is felelős Joel Silver, a testvérek legközelebbi munkatársa pedig a Mátrix-filmekben is közreműködő, és a V mint Vérbosszú-t rendező James McTeigue lesz. Legfeljebb Neo hiányzik majd a régi csapatból… (Odeon.hu)